Українська делегація в ПАРЄ підтримала особливий статус Донбасу, – Лозовий

Проект Резолюції, за який сьогодні проголосували у ПАРЄ, вимагає від України виконання пункту Мінських угод щодо особливого статусу Донбасу.

Donbas-Ukr1

Про це написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка, член української делегації у ПАРЄ Андрій Лозовий.

За його словами, українська делегація у ПАРЄ розкололася у своєму голосуванні за Резолюцію щодо функціонування демократичних інститутів в Україні.

“Я голосував проти. Олена Сотник із “Самопомочі” – теж проти. Борислав Береза, Костянтин Усов, Владислав Голуб, Сергій Соболєв – утримались.

Решта делегації – на чолі з Володимиром Ар’євим – підтримала цю ганебну резолюцію. В тому числі представник “Опозиційного блоку” Вадим Новинський,” – повідомив депутат.

1116-611x343

“Чому я голосував проти? Тому що це однозначно зрада, яку Ар’єв та інші горе-дипломати видаватимуть за начебто перемогу. За цю “перемогу” їм уже публічно подякував “Опоблок”.

Тому, що у пункті 4.1 проекту Резолюції чітко вказана вимога до України виконувати Мінські угоди щодо змін до Конституції, які передбачають приховану децентралізацію, особливий статус Донбасу”, – написав парламентар.

У своєму виступі Андрій Лозовий прямо звинуватив депутатів європейського парламенту в тому, що вони допомагають країні-агресору.

“Для єврохолуїв Путіна наша держава остаточно стала розмінною монетою у торгах з Кремлем. Тепер вони мають “пристойне” пояснення здачі українських інтересів і аргумент відкидати звинувачення у тому, що Москва їх корумпувала.

Аргумент – підтримка більшої частини української делегації і персонально її голови, представника “Блоку Порошенка” Володимира Ар’єва”, – підсумував Андрій Лозовий.

Нагадаємо, раніше депутати від Радикальної партії Олега Ляшка внесли у резолюцію ПАРЄ правку, яка усуває прив’язку змін у Конституції України щодо децентралізації до “Мінських угод”.

Окрім того, народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Артеменко повідомив, що новоутворена комісія народних депутатів України розпочала роботу над розробкою законодавчої альтернативи Мінським угодам.

Читайте також  Крим завжди був нашим, ми його не здобували, – Путін

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.