Безплатного харчування у школах міста Івано-Франківська не буде

Нещодавно на сайті міста Івано-Франківська з’явилася нова петиція.

В ній мова йде про відновлення бюджетного фінансування харчування учнів 1–4 класів, повідомляє Франик.

226451

“Для цього необхідно прийняти Програму організації харчування учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів на 2017 рік та передбачити відповідні кошти при формуванні проекту бюджету міста на 2017 рік. За умови що петиція набере необхідну кількість голосів просимо винести її на розгляд сесії міської ради”, – йдеться у петиції.

Тепер в мерії розводять руками, кажуть, що грошей у казні не має.

“Якщо ж петиція набере достатню кількість голосів — її мають винести на розгляд сесії міської ради. Як ситуація з харчуванням франківських школярів буде цьогоріч” — дізнавалась Оксана Гуменяк.

Раніше у Департаменті освіти виконавчого комітету зазначали, що для школярів початкових класів ціни на сніданки та обіди в 2017-му році не зростуть. І безкоштовно харчуватимуть лише дітей пільгових категорій. За харчування інших учнів мають платити батьки.

Але наразі на безкоштовні сніданки — а це 18 млн гривень — в бюджеті міста грошей немає. Відтак на харчування дітей батькам доведеться давати гроші і надалі.

Також посадовці занепокоїлися якістю харчування в навчальних закладах. Бо, як нам відомо, міська рада з нового року перейшла на електронні закупівлі через Prozorro.

Дане питання ще будуть вирішувати, адже батьки скаржаться, що харчування дітей дуже відбивається на сімейному бюджеті. А ще те, що не всі діти, маючи гроші, хочуть іти до їдальні. І тут у цьому вагомий мінус, оскільки нема контролю за дитиною.

Детальніше дивіться у сюжеті Івано-Франківське обласне телебачення «Галичина».

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.