Чергова ганьба – рашисти відмовились від режиму “тиші” і не забирають загиблих

АВД

Бойовики відмовились дотримуватися режиму “тиша” і не захотіли забирати тіла своїх загиблих. Про це повідомляє прес-центр АТО.

“Російсько-окупаційні війська не припиняють штурмові дії та активно застосовують артилерію й міномети в районі населеного пункту Авдіївка. Окупантів не зупиняють навіть власні втрати, які вони понесли внаслідок спроб захоплення українських позицій”, – сказано в повідомленні.

Зважаючи на це, командування сил АТО запропонувало протилежній стороні забезпечити 31 січня дотримання режиму “ТИША”.

“Зазначене мало на меті дати можливість російсько-окупаційним військам здійснити пошук та евакуацію тіл своїх загиблих у цьому районі бойових дій. Про вказане було заздалегідь поінформовано російську сторону СЦКК встановленим порядком. Однак, протилежна сторона даний акт гуманності проігнорувала, чим вкотре засвідчила своє справжнє ставлення до людей, які воюють на боці російсько-окупаційних військ”, – зазначили в повідомленні.

Сьогодні, ситуація в Авдіївці залишається складною. Внаслідок обстрілів міста рашистськими військами реактивними системами залпового вогню БМ-21 “Град” є пошкодження житлового сектору та жертви серед мирного населення. Пошкоджено лінію електропостачання. У місті частково немає світла та зв’язку. Проблеми з теплопостачанням. Військовослужбовці Збройних сил України спільно з Донецькою військово-цивільною адміністрацією намагаються стабілізувати ситуацію. Аби уникнути гуманітарної катастрофи у місті військові надали польові кухні та організували роботу польових пунктів харчування. Крім того, Збройні сили України налагодили процес постачання дров та перебувають у готовності розгорнути додаткові пункти обігріву, якщо виникне така потреба.

Тим часом, російсько-окупаційні війська продовжують нехтувати домовленостями щодо встановлення режиму припинення вогню. Противник продовжує обстріли українських позицій у Авдіївці, Шахті Бутівці, Пісках, Водяному, Мар’їнці, Красногорівці та Новогригорівці застосовуючи реактивні системи залпового вогню, танки, артилерію, міномети й стрілецьку зброю.

Джерела:

https://www.facebook.com/ato.news

https://twitter.com/OSCE_SMM

Читайте також  Батальйон "Донбас" уникнув пастки в Іловайську

http://www.bbcccnn.com.ua

http://patrioty.org.ua

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: