Необдумані вчинки агресора – загроза міжнародному порядку

Незаконна анексія Криму та початок дестабілізації ситуації в Україні сколихнули не лише нашу державу, а й світову спільноту загалом. Впродовж тривалого часу на сторінках світової преси читаємо різні думки та коментарі з приводу теперішньої ситуації в Україні.

Дехто з міжнародних посадовців справедливо називає сьогоднішній стан – «новою стратегічною реальністю», аргументуючи, що це перше з часів закінчення Другої світової війни змінення кордонів за допомогою сили. З початку Євромайдану світове співтовариство підтримувало Україну, проте залишалися осторонь наших внутрішніх проблем. Але сьогодні більшість із них уже відкрито заявляють про незаконні дії держави-агресора в Україні та публічно висловлюють свою підтримку.

Голова ВРУ Андрій Парубій неодноразово заявляв, що війна на Донбасі є не лише українсько-російською, тому що російська агресія загрожує цілому світу. «Це не є протистояння просто українсько-російське. Путін кинув виклик всьому вільному світу. Всьому світу який ставить цінності європейського права, як свою найвищу цінність. Просто ми опинилися на передовій цієї боротьби. Просто ми опинилися на передовій цього виклику, але ця загроза глобальна», – коментує Андрій Парубій.

На дачний час, активно військову та гуманітарну допомогу Україні надає Канада, а прем’єр-міністр Джастін Трюдо заявляє, що його країна продовжуватиме стояти пліч-о-пліч з братньою Україною.

Про те, що Російська Федерація (Мордор) становить загрозу через анексію Криму і підтримку сирійського режиму нещодавно заявив кандидат на посаду держсекретаря США Рекс Тіллерсон під час слухань у Сенаті США. Увагу Тіллерсон акцентував на анексії Криму, мовляв «це була анексія чужої території». Також називає «незаконними» дії Рашки на Сході України.

Також, раніше під час зустрічі у Брюселі лідерів ЄС і Нової Зеландії обговорювали заходи у відповідь на агресію Кремля проти України.

Читайте також  Про роботу волонтерського штабу у Калуші

«Ми обговорили кризу в Україні і важливість повної імплементації Мінських домовленостей. Санкції Євросоюзу проти Росії були продовжені ще на шість місяців у зв’язку із браком у виконанні Мінських домовленостей», – сказав президент Європейської ради Дональд Туск під час переговорів.

Він в черговий раз наголошує на безкомпромісності у забезпеченні незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Катерина Солодка – спеціально для «Прикарпаття Онлайн»

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: