В окупованому Криму повно “Рошену” – Джемілєв

Блокади окупованого Росією Криму ефективні, але все одно багато везуть в обхід.

Про це сказав народний депутат від БПП Мустафа Джемілєв в інтерв’ю “Апостроф”.

“Нам кажуть, що там у магазинах повно української продукції. У основному через Керченський міст об’їжджають. Так, правда, дорожче виходить, але все одно. “Рошену” ось, наприклад, там, кажуть, повно. Ми цікавилися, як “Рошен” туди потрапляє. І звинуватити “Рошен” теж не можна, тому що вони продають усім: і узбекам, і киргизам, навіть у ІДІЛ, виявляється, є “Рошен”. Вони один в одного купують”, – сказав він.

Також Джемілєв прокоментував дієвість енергетичної блокади півострова.

“Що стосується блекаутів, нас дуже часто критикують, що, мовляв, ось такими діями ми людей не повернемо. Але я вам так скажу, краще сидіти зі світлом у в’язниці, ніж на волі без світла. Це я з власного досвіду знаю”, – сказав він.

У березні 2014 року після введення військ Росія анексувала український Крим, організувавши “референдум” з його самовизначення. Після цього РФ зарахувала півострів до свого складу.

Власником “Рошен” є президент Петро Порошенко. Він під час передвиборчої кампанії обіцяв продати бізнес. У січні торік Порошенко передав корпорацію до “сліпого трасту”. “Рошен” є одним із найбільших світових кондитерських виробників.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.