Працівники управління молоді і спорту Івано-Франківської ОДА борються за своє місце

26 січня, громадська рада з питань молодіжної політики провела прес-конферецію щодо ліквідації управління молоді і спорту Івано-Франківської ОДА, передає Станіславське ТБ.

IMG_5359-1024x683

Громадська рада запросила керівництво Івано-Франківської ОДА, але не всі прийшли. Все ж, керівник апарату Івано-Франківської  ОДА Валерій Крецул, який відгукнувся на запрошення, каже, що молодь зараз активна і це добре, але незрозумілий такий спротив.

“Ця концепція скорочення відома. Неможливо скорити 20%, аби не зачіпити інтереси окремої людини. Але ми врахували цей момент і зробили, так би мовити, пом’якшення, яке відбулося у 2 етапах. По-перше, ще навесні були деякі скорочення. Також у листопада 2015 році голова Івано-Франківської ОДА анонсував про це, а вже 22 січня 2016 року було видано розпорядження. Крім того, останнім часом не було вакантних посад, які б потім скоротилися”, – розповів Крецул.

Керівник апарату Івано-Франківської  ОДА наголосив, що цього разу буде скорочено 56 посад в управліннях та департаментах. Ніхто не показав спротиву, окрім управління молоді і спорту, а вірніше – молодіжного напряму. Звісно, ніхто не хоче завдати шкоди. Натомість, молодіжна політика має відокремитись від управління молоді і спорту та перейти до Департаменту освіти і науки, а спорт буде повністю самостійним у своїх упоноваженнях як підрозділ.

Якщо говорити про склад управління молоді і спорту, то тут налічується 16 осіб, а саме – 11 осіб – спортивний напрямок, 3 – в молодіжній політиці і 2 зараз у декретній відпустці. У Департаменті освіти і науки наразі є 16 осіб і передбачено, що так і залишиться. Але фінансування молодіжного напрямку буде незмінним, зімна одна – назва підрозділу і зміна виконавців завдань.

Директор департаменту освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віктор Кімакович, який також присутній на прес-конференції, повідомив, що трьох осіб з молодіжного крила переведуть до Департаменту освіти і науки, аби вони там змогли втілювали всі проекти і проводили власні тренінги. До цього часу це було невідомо, але Кімакович наголошує, що з ним ніхто не радився і тому не знали про таке рішення, можливо, коли б знали, то сьогодні би не збиралися.

Читайте також  Їду і думаю: “Чому їй ніхто не поступиться місцем? Вони ж все бачать! Як же так?”. А я Вам розповім про цю жінку

Голова громадської ради з питань молодіжної політики Мар’яна Циганин заявила, що для чого радитись з Кімаковичем, якщо ж 2 місяці ще буде дієве старе управління, а всі зміни відбудться за 60 днів, тому управління освіти ще не є самостійним, щоб вирішувати долю молодіжної політики і казати, кого прийматимуть, а кого – ні.

Активісти, які прийшли на прес-конференцію, також висловлювали невдоволення, бо, мовляв, хто запитав Департамент освіти і науки чи готовий він займатися молодіжною політикою, а молодь – чи готова вона до цього.

Крецул відрізав, що молодь схильна до гострих оцінок, заявивши: “Ми хочемо результату чи ми хочемо зберегти чиєсь крісло?! Поки що обійдемося без прізвищ”.

Обговорили учасники прес-конференції і можливість створення молодіжного центру, який планувалося створити ще минулого року. Циганин каже, що 5 осіб відвідали тренінг у Чернівцях, щоб перейняти навики, які б допомогли створити даний центр.

Всі дійшли спільної думки, що рішення про скорочення були прийняти на рівні КМУ, але Івано-Франківська ОДА самостійно вирішувала де і скільки осіб скоротити.

Через такі рішення в Івано-Франківській обласній державній адміністрації ліквідують управління молоді та спорту, а ряд департаментів реорганізують в управління. Все відбувається тому, що брак коштів у бюджеті.

Нижче надаємо документи для ознайомлення:

1) Розпорядження “Про зміну у структурі обласної державної адміністрації” (щодо ліквідації управлінь та департаментів та про їх зміну і назву в Івано-Франківській ОДА);

2) Структура та гранична чисельність обласної державної адміністрації;

3) Документ “Про внесення змін до Положення про Міністерство молоді та спорту України.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: