Франківські активісти заступилися за колегу, який дав ляпаса депутату міськради

Низка відомих громадських організацій Івано-Франківська заявили, що кримінальне переслідування Олексія Замкового має ознаки політичного замовлення.

Зліва направо: активісти Віталій Світлик і Наталія Сербин, депутат міської ради Андріан Волгін.

Відомі громадські активісти Івано-Франківська звернулися до прокурора області Олександра Стратюка та начальника ГУ Національної поліції в області Віктора Шкутова з вимогою надати пояснення щодо кримінального переслідування активіста, ветерана АТО Олексія Замкового.

Як повідомляв КУРС, під час громадських слухань 16 версеня 2016 року щодо забудови в районі вулиць Макогона – Крайківського між Олексієм Замковим, якого підтримала громада мікрорайону, і депутатом міськради Петром Гавришем сталася сварка. На образливі вигуки Гавриша, який лобіював масштабну забудову мікрорайону, Замковий відрегаував ляпасом. Депутат спробував затіяти бійку, але його відтягнули. Згодом депутати міськради від “Свободи” звернулися до поліції зі скаргою на Замкового – проти активіста розпочали кримінальне провадження за “побої без тілесних ушкоджень”.

Представники громадських організацій Івано-Франківська вважають, що порушення кримінального провадження проти Замкового має виразні ознаки політичного замовлення “з метою перешкодити його участі в активній громадській діяльності з протидії рішенням влади, які оскаржуються прокуратурою як незаконні”.

Активісти вимагають дати належну правову оцінку об’єктивності досудового розслідування і законності дій посадових осіб виконавчого комітету міської ради, прокуратури і Національної поліції у кримінальному провадженні проти Олексія Замкового. Звернення підписали громадські організації “Залізний тризуб”, “Народна рада Прикарпаття”, “Народна самооборона”, міська Асоціація учасників АТО, “Промінь-ІФ”.

“Популізм у місті зашкалює. Наш мер колись бігав з кувалдами, валив паркани незаконних забудов, але зовсім забув про це, коли прийшов до влади… Тепер він піариться і поширює платні пости у фейсбуці і статті в ЗМІ, що його нібито ображає центральна влада… Ми просто хочемо, щоб він не лукавив і вів справи прозоро, дослухався до громади і почав реальну боротьбу з незаконною забудовою міста”, – зазначив координатор руху ЧЕСНО в Івано-Франківську, учасник ініціативи “Вільне озеро” Віталій Світлик. 

Окремим листом активісти “Вільного озера” попросили поліцію надати інформацію про хід розслідування законності житлового будівництва довкола міського озера.

Читайте також  В Івано-Франківську зарибнили озера (ФОТО, ВІДЕО)

Заступник начальника міського відділу поліції Володимир Гаврилаш повідомив, що провадження щодо Замкового незабаром буде передане до суду, а стосовно забудови довкола міського озера – проводяться будівельно-технічні експертизи. Заступник начальника обласного управління Нацполіції Андрій Прусак запевнив, що вже за тиждень поліція надасть офіційні відповіді на запитання активістів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.