Екперт: Революцію не можна спровокувати гнівним антиурядовим текстом у соціальній мережі

Оу, замітив, що на 20 лютого збирається черговий псевдо Майдан. І ця «вірусна» новина з закликом з’явитися всім, кому небайдужа доля України, заполонила собою всі соціальні сеті. А найцікавіше, що з дискурсу про загрози українській державності геть викреслять Путін / Кремль / Росія, всім нам нав’язується образ внутрішнього ворога, який, за задумом ідеологів – організаторів цього чергового Майдану, набагато небезпечніша і повинен бути скинутий саме 20 лютого цього року. До речі, цікавий факт, що заклики вийти на Майдан, крім корисних ідіотів, активно тиражуються в тому числі і групами типу: «Російська весна», «Антимайдан» та інша антиукраїнська гидота, яка мимоволі кайфує від словосполучення «русскій мір» і побачивши фотографії Путіна.

Ви такі кумедні зайчики! Звичайно ви можете збиратися в косяки, табуни, стада і ходити на подібні «революції», расшарювати їх в соціальних мережах, закликати до повалення корумпованого уряду і бити себе патріотичною п’ятою в революційні груди, але в даній політичній і соціальній парадигмі нічого у вас не вийде . І тому є цілком наукове обгрунтування.

Справа в тому, що все в житті ритмічно, циклічно і підпорядковане «принципу Маятника», а тим більше політичні процеси. Все повинно пройти повний цикл, перш ніж повернеться в вихідну точку. Те ж і з соціальними настроями. І грамотні політтехнологи, які створюють навколо виборців політичну реальність про це дуже добре знають.

Революцію не можна спровокувати гнівним антиурядовим текстом в соціальній мережі. Революція повинна визріти. Перш за все суспільний гнів повинен досягти свого піку. І тільки після цього, підібравши потрібний момент, грамотна агітація і заклики до революції можуть підштовхнути народні маси до чергового соціального вибуху.

Читайте також  Вразила неперевершеним діалектом: Закарпатка зібрала мільйон переглядів у мережі (відео)

А оскільки українська Революція Гідності відбулася не так давно і очевидно, що «маятник» соціальних настроїв всього за три роки не встиг пройти свій повний цикл, то про яку революційну доцільность сьогодні може йти мова?

Розумні люди переконують нас, що в циклі розвитку масових настроїв всього 4 етапи: бродіння, кристалізація, підйом, спад. Потім неминуче слідує новий цикл. Так ось, в момент Революції Гідності українське суспільство перебувало на етапі підйому. Зараз же ми знаходимося між етапами «спад» і «бродіння». Ось вам і вся наука про революції.

Але все ж, якщо ви в унісон з російськими «консервами» рвете горлянку в несамовитому криці прийти 20-го лютого на Майдан, щоб повалити владу, то займіться чимось більш для себе корисним, наприклад, запишіться на краш-тест або водне поло.

Катерина Солодка – спеціально для «Прикарпаття Онлайн»

Переклад публікації Facebook-ua (http://facebook-ua.info/2017/02/14/andrey-shvets-revolyuciyu-nelzya-sprovocirovat-gnevnym-antipravitelstvennym-tekstom-v-socseti/)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: