Пісня написана під час розстрілу Небесної Сотні. Німецька співачка LinA NinA зняла зворушливий кліп для України

Ця пісня народилася під час розстрілу Небесної Сотні. Вбивали героїв, і весь мій розпач, вся безпорадність, безвихідь ситуації і неможливість зупинити розстріли вилилися в музику – як крик душі…

Після подій на Майдані, анексії Криму та початком війни на сході України я розширила і адаптувала текст до подій, які сталися, і зробила з пісні присвяченої Героям Майдану пісню-оберіг для всієї України.

Ця пісня – як гімн єдності нашої держави, який присвячений усім нашим героям, живим, які борються за Україну на фронті й у тилу, і полеглим, які віддали за неї найцінніше – життя. Ця пісня присвячена всьому нашому мужньому, героїчному українському народові, який не здригнувся перед сильним та цинічним нападником і стоїть усім людом до переможного кінця!

Зйомки відео до пісні «Єдина Україна – Україна вільна» пройшли в Берліні. Я є співсценаристом кліпу, а також дизайнером та директором із кастингу акторів. У відео ви побачите представників нашої української діаспори з Берліну, корені яких тягнуться з різних куточків України (із Заходу та Сходу, Півночі і Півдня; Києва, Одеси та Криму). До створення кліпу долучилося також чимало друзів України з різних куточків світу: від Німеччини, Польщі, Іспанії аж до далекої Аргентини.

В сюжет до відео ми поклали справжню історію про донецьку бабусю, про долю якої розказали в одній з німецьких передач. Вона втратила рідних через війну і залишилася сама, будинок її дитинства і щасливого, мирного життя зруйнований вщент. Вона втратила все, але тільки не віру в Україну і надію на мир і спокій в ній. Вона настільки сильна духом, що навіть в такому похилому віці власноруч відбудовує свій зруйнований будинок голими руками. Це є свідченням її найзаповітнішого бажання скоріше повернутися до нормального, мирного життя, яке вона ще нещодавно мала. Ця історія мене настільки зачепила, що коли я уявила собі всі переживання цієї бабусі, у мене покотилися сльози… Сльози болю за мою країну, але разом з тим і сльози радості, що у нас такі сильні, нічим незламні люди! Адже це саме і є надія для України – наші такі прекрасні люди! Мені одразу ж захотілося показати цю проникливу історію в кліпі на мою пісню.

Читайте також  В Італії знайшли повішеною дівчину з України

Я вигадала до неї її логічне продовження – відбудова будинку це зокрема, а в цілому – це і відновлення похитнувшоїся державності в кризових регіонах України і як символ цього – відновлення нашого прапору! Саме тому і дошивають наші люди наполовину згорівший прапор України тим, що вони знайшли в жовтих та блакитних/синіх кольорах після руйнувань, і тим, що вони можуть віддати з себе. Дівчинка віддає на відновлення прапору свій синій бант, знявши його з волосся, а маленький хлопчик – свою синю футболку. Сусіди приносять хто жовту хустку, хто рушник, а хто кусок вцілівшої скатертини чи завіси. Навіть блакитний ошийник з собаки віддають для прапора. Всі люди долучаються гуртом до відбудови символічного будинку України!

В кінцевому результаті загальними зусиллями вдається відбудувати не тільки будинок для бабусі, а і повністю зшити прапор України із шматочків! Після чого прапор сміливо розвивається над Берлінською стіною, яка колись розділила на десятиріччя Німеччину і її нарід, чисельні родини, близьких та друзів. Берлінська стіна є символом жорсткого, злочинного радянського режиму, який загубив безліч життів. Я провела паралелі між Німеччиною та Україною, що як і Німеччину розділили тоді, сьогодні поціновувачи радянського намагаються розірвати і розділити Україну. Ось саме тому і майоріє символічно наш по шматочкам зшитий прапор переможно над Берлінською стіною, як над пережитком радянського минулого.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.