«Це податок на багатство»: у Франківську збільшили тарифи на паркування

За паркомісце в першій зоні доведеться платити по 20 гривень за годину, в другій і третій – по 6 гривень за годину

На засідання виконкому подали проект рішення про нові тарифи на послуги з користування майданчиками для платного паркування,  пишуть Версії.

Планували в першій зоні встановити тариф 20 гривень за годину, в інших зонах – 9 гривень за годину. Однак член виконавчого комітету Дмитро Демків вважає, що такі тарифи не є економічно обґрунтованими, їх взяли «зі стелі».

«Для того, щоб такий тариф встановлювати, потрібно зробити калькуляцію. А що маємо ми: там стоїть якийсь один п’яний чоловік і паркомати, які зараз не працюють. І я не думаю, що вони будуть працювати. А відбити ці паркомати за півроку – це неправильно, – зауважив Демків. – Поїздка по місту в автобусі коштує 4 гривні, де також врахована зарплата водію, бензин, амортизація і т.д. А тут якийсь п’яний буде в мене брати 9 гривень. За що?»

Однак інший член виконкому Вадим Войтик не погодився з колегою. Він відмітив, що якщо франківці мають гроші на автомобілі за 20 тисяч доларів і на бензин за 20 гривень, то знайдуть кошти і на паркування.

«Це податок на багатство, своєрідна плата за комфорт,- заявив Войтик. – Якщо я хочу підвезти своє тіло прямо під Ратушу, то маю за це заплатити».

Проаналізувавши ціни на аналогічні послуги в інших містах, вирішили встановити тариф на рівні 6 гривень за годину на паркування в Івано-Франківську (крім першої паркувальної зони). Абонемент на день коштуватиме 37 гривень, на місяць – 618 гривень. Тарифи для першої паркувальної зони не коригували, зупинились на тих, які вибрали, як оптимальні, на громадських слуханнях: 20 гривень година, 120 гривень – абонемент на день та 2018 гривень – абонемент на місяць.

Для учасників АТО передбачені пільгові тарифи: 6 гривень в першій паркувальній зоні та 3 гривні на інших платних майданчиках.

 

Читайте також  В Івано-Франківську пограбували машину міського голови (фото)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.