Суд взяв під варту організатора банди, що виготовляла і збувала наркотики в Івано-Франківську

Під керівництвом 26-річного франківця організоване злочинне угруповання з 7 осіб продукувало і продавало в обласному центрі до 30 кг амфетаміну щомісяця.

У суботу, 25 лютого 2017 року, до Івано-Франківського міського суду для визначення міри запобіжного заходу було доставлено мешканця обласного центру Прикарпаття, 1991 року народження, якого підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, вчинені організованою групою, в особливо великих розмірах.
Судом встановлено: мешканець Івано-Франківська підозрюється у тому, що він разом зі своїм спільником організував організовану злочинну групу, до якої загалом входило сім осіб, частина з яких раніше уже мала судимості, і яка займалася незаконним виготовленням та збутом наркотичних речовин.

Обвинуваченням зазначено, що упродовж 2016 року дані особи винаймали господарство у Богородчанському районі, де й займались незаконним виготовленням психотропного препарату “амфетамін”.

Загалом щомісяця ця злочинна група могла виготовляти та збувати близько 30 кілограмів такої наркоречовини.

Врахувавши усі вищенаведені факти та дослідивши надані докази, Івано-Франківський міський суд ухвалив обрати щодо підозрюваного мешканця Івано-Франківська, 1991 року народження, непрацюючого, раніше не судимого, міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Судом було також визначено й грошову заставу як альтернативу триманню під вартою.

Врахувавши кількість виготовленої та реалізованої групою психотропної наркоречовини, суд визначив йому грошову заставу у розмірі 2 250 (дві тисячі двісті п’ятдесят) розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб в сумі 3 600 000 (три мільйони шістсот тисяч) гривень.

Якщо вину підсудного вдасться довести у суді, то йому загрожуватиме від 9 до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна, повідомляє прес-служба суду.

Читайте також  Скільки коштує оренда квартир в Івано-Франківську (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.