Гуманітарка на Донбасі: як ватажки бойовиків вигадали нову схему дерибану

Ватажки терористичних угруповань «Л/ДНР» на Донбасі вигадали нову схему розкрадання гуманітарки, яку надсилають для задоволення потреб мирного населення.

Раніше Захараст та Платніцкій діяли за напрацьованою схемою: «гуманітарну» привезли, швидко роздерибанили, виставили на продаж у власних супермаркетах, отримали гроші і життя вдалося. Але в один прекрасний момент отримали по загривку від господарів і стали думати, як би так модифікувати бізнес без шкоди для свого здоров’я?

Ось в світлих слов’янських головах і народився хитрий план: а чи не допомогти «бідним громадянам» в Україні?

Схема досить вдала. Проконтролювати ніяк не можна. Адже завжди можна списати на форс-мажор: допомога не доїхала – потрапила під обстріл або гуманітарку «карателі» віджали.

Навіть винесли дану схему на вищий політичний рівень. Ось уже Дайнего заявляє про допомогу «ущемленому окупованому народу» в рамках братської «програми гуманітарної допомоги» жителям вільних територій Донбасу!

Ну звичайно, не все йде через лінію, дуже мала частина все-таки залишається в «Л/ДНР» і навіть потрапляє малозабезпеченим. Адже «політикам» треба ж засвітитися на тлі голодного народу, потрапити на екран телевізора і щоб газетах написали. Тут пощастило одиницям. А більша частина йде за лінію розмежування.

Але навіть та гуманітарка, яка не розкрадається, не завжди призначена для допомоги місцевим мешканцям. Всі чудово знають, що замість харчів та одягу росіяни масово доставляють на Донбас зброю та боєприпаси. Наприклад, останній випадок: українські прикордонники виявили складі 60-го “гуманітарного конвою”, що зайшов із Мордору на Донбас, автомобіль військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту, який не є гуманітарним вантажем.

Натомість, гуманітарну допомогу від ООН (харчі, медикаменти, одяг тощо) бойовики на підконтрольну їм територію не пропустили.

Читайте також  Перед стратою охорона Захарченка катувала та гвалтувала місцеву вчительку

Істина тут одна – окупантам байдуже на страждання тимчасово окупованого населення Донбасу, частина якого не так давно бігала з російськими триколорами. Для них це лише «гарматне м’ясо».

Катерина Солодка – спеціально для «Прикарпаття Онлайн»

За матеріалами:

http://blogs.korrespondent.net/blog/events/3820101/

http://www.pravda.com.ua/news/2017/02/21/7135990/

http://www.pravda.com.ua/news/2017/01/27/7133608/

https://politeka.net/ua/404002-humanitarka-dlya-donbasu-viyskovi-ozvuchyly-rekordnu-tsyfru-foto/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: