Йожеф Сабо розповів, як він грав за футбольну команду Калуша

Відомий тренер, а в минулому — і футболіст Йожеф Сабо дав ексклюзивне інтерв’ю офіційному сайту ФК “Калуш”.

Зокрема, він пригадав, як у юному віці потрапив до команди з Калуша:

— Дуже просто. Справа в тому, що у мене був тренер Дьйорфі, а син цього тренера, який зі мною там займався в Ужгороді, тренував Калуш. Ось вони в суботу возили мене на такому маленькому автобусі, той, що ручкою відкривається, не пам`ятаю, як він називається. Вони везли мене до Калуша, де я  грав за Вашу команду, а потім в неділю назад в Ужгород.

А ось як згадує Йожеф Сабо про команду “Хімік” зразка 1957 року:

— Була хороша команда. Я забивав м`ячі такий малий і худий. І вже після завершення сезону мене взяли в ужгородський “Спартак”… Ми грали не тільки на область, а і по Україні грали, а я був самий молодий в команді. Там тренер був Кушлик, а тепер його син Кушлик, я з ним спілкуюсь. Я йому дзвоню він мені дзвонить з Івано-Франківська. Він був у Вільнюсі, то я маю з ним зв`язки.

А вже через два роки футболіст виступав за київське “Динамо”, провівши рік в ужгородському “Спартаку”.

— Ой, це ціла історія. Як нас звбирали з Ужгорода? Прилетів на літаку міністр МВД. Вони хотіли взяти Турянчика, Гаваші і Сабо. Гаваші вони забрали, а ми не хотіли. Тоді нас визвав перший секретар Воловецького районного комітету Ільницький Юрій Васильович з Закарпаття. Він казав: “Хлопці їдьте. Тому що, якщо Ви не поїдете, то мене звільнять з роботи”. А Турянчик сховався і не хоітв їхати, але потім і він приїхав.  Пізніше ми вже всі троє грали за “Динамо”.

 

Читайте також  “Знову цвітуть каштани...”. У Калуші зафіксували природне диво. ФОТО

 

”Динамівці” — володарі Кубка СССР 1964 року. Йожеф Сабо — по центру

 

1969 рік. Йожеф Сабо атакує ворота московського “Спартака”

Відомий тренер дав пораду ФК “Калуш”, який планує заявлятись на Аматорський чемпіонат України та виступати в Другій лізі:

— Я можу сказати, що там є дуже хороші хлопці. Потрібно, щоб Ви кожний день після роботи приходити на стадіон і тренувались, щоб вирости. Ну і тренера треба хорошого. Нормального тренера, який грав в футбол, який знає, який має якусь ліцензію, наприклад A+B. Бо я приймаю ці екзамени, лекції читаю. Нехай приїжджає в Київ і вчиться. Дістає ліцензію І вчить ваших футболістів грати футбол.

Йожеф Сабо також пообіцяв приїхати до Калуша.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.