На Пасічній через розлиття ртуті ледве не сталася екологічна катастрофа

Вчора, 1 березня, о 13:24 в ОКЦ Управління ДСНС в Івано-Франківській області повідомили про те, що в м. Івано-Франківську по вул. Пасічна розлита речовина, схожа на ртуть. 

Як повідомляє Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації, для проведення демеркуризації на місце події виїхала група РХБЗ АРЧ АРЗ СП УДСНС в області у складі 4 чоловік особового складу та 1 одиниці техники.

Прибувши за вказаною адресою, рятівники встановили, що на узбіччі вулиці Пасічна, навпроти будівлі № 29, на відкритій ділянці місцевості, площею близько 2,5 кв. м, розлита ртуть. Після чого, група радіаційного, хімічного та біологічного захисту провела демеркуризацію механічним способом.

Під час проведення робіт вилучено 83 кг суміші ртуті та ґрунту, яку передано Управлінню з надзвичайних ситуацій Івано-Франківського МВК для подальшої утилізації.

Загрози навколишньому середовищу та потерпілих немає. На місце події виїжджали начальник АРЧ АРЗ СП УДСНС в області, група РХБЗ АРЧ АРЗ СП, заст. начальника УНС Івано-Франківського МВК, працівники поліції.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.