Поліцейський якого затримали за наркоторгівлю і “дахування” наркобізнесу, визнав провину

Підполковник поліції Олександр Кочкін звинувачується в зберіганні і поширенні наркотиків та отриманні хабара. Сьогодні в Івано-Франківському суді відбулося підготовче засідання у справі Кочкіна.

На засіданні прокурор оголосив обвинувальний акт. Підсудного Олександра Кочкіна звинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 369-2 (зловживання впливом), ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин) та ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою) КК України.

Обвинувачений колишній начальник відділу першого територіального Управління з обслуговування Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської областей Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Олександр Кочкін, який був затриманий у травні 2016 року на отриманні хабара, визнав провину.

Прокурор нагадав, що в кабінеті Кочкіна також знайшли наркотики – 10 упаковок субітексу. Кочкін заявив, що знайшов їх під час прибирання службового приміщення і збирався повернути на зберігання, але забув.

Кочкін уклав із стороною обвинувачення угоду про визнання вини, тому розгляд справи відбувається за спрощеною скороченою процедурою. Угодою обумовлений вид покарання – два роки ув’язнення і позбавлення права займати посади на три роки. Кочкін просить суд затвердити угоду. В такому разі оскаржити в апеляційній інстанції вирок він не зможе.

Суд призначив наступне засідання на 22 березня.

Нагадаємо, 13 травня 2016 року у Франківську на хабарі затримали керівника підрозділу протидії наркозлочинності Олександра Кочкіна та двох оперуповноважених сектору боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми.

За цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Про підозру було оголошено двом учасникам справи – начальнику відділу Олександру Кочкіну і його заступнику. Обох узяли під варту. Кочкіну призначили заставу в майже 5 млн грн. Але підозрюваний утримувався у СІЗО.

Читайте також  Франківський архітектор пропонує відновити вежі на старих будівлях Франківська

У подальшому від “перевертнів у погонах” відхрестився начальник головного управління поліції в Івано-Франківській області Віктор Шкутов. Він заявив, що затримані за “дахування” наркобізнесу франківські поліцейські були призначені без його згоди.

Олександр Кочкін народився 1978 року, має вищу освіту, офіцер, на час вчинення злочину працював начальником відділу першого територіального Управління з обслуговування Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської областей Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції. Має статус учасника АТО. Одружений, виховує двох дітей віком 12 і 6 років.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.