В Україну повертається зима, швидше ніж очікувалося

Український науково-дослідний метеорологічний інститут Національної академії наук прогнозує різке похолодання з 9-10 до 20 березня.

Про це на прес-конференції повідомила завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Вазіра Мартазінова, передають Українські Новини.

“В найближчі дні, десь 9-10 (березня) і майже до 20 числа ми очікуємо похолодання, різке похолодання”, – сказала Мартазінова.

Температура повітря знизиться в окремих областях до -4, -6 градусів вночі, 4, 6 – вдень. Вона додала, що наприкінці березня очікується різке підвищення температури.

Мартазінова прогнозує середньодобову температуру на +10 градусів (орієнтовно +14-+15 градусів вдень) у квітні до кінця місяця, коли очікується похолодання.

За її словами, заморозки можливі тільки в північних областях. Мартазінова прогнозує, що в травні температура може досягати +25 до +30 градусів вдень, +14 градусів вночі в першій половині місяця.

Вона додала, що до третьої декаді очікується дуже різке зниження температури, можливі заморозки вночі. За словами Мартазинової, в червні очікується дуже нестійка погода.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.