“Уявляю, як кремлівські пропагандисти “русскава міра” аплодують стоячи!” – Сич засудив расистські гасла маршу однопартійців

Голова Івано-Франківської обласної ради, “свободівець” Олександр Сич назвав “ідеологічно помилковими і політично шкідливими” гасла, що звучали під час “Маршу проти тарифів, репресій та олігархів”, який відбувався в Івано-Франківську 7 березня.

Про це Олександр Сич написав у Фейсбуці.

“Під час Маршу проти тарифів, репресій та олігархів, який відбувався в Івано-Франківську 7 березня, прозвучало гасло “Одна раса! Одна нація! Одна батьківщина!”. Вважаю його ідеологічно помилковим і політично шкідливим.

Так, у світі загострюються міжрасові протистояння. Але допоки Україна не встала міцно на ноги, як національна держава, для українських націоналістів пріоритетом має бути життєздатність власної Нації, перетворення її з об’єкта на суб’єкт геополітики.

В протилежному разі, за логікою того гасла і задля його практичної реалізації Українська нація має розчинитится разом з іншими білими націями – у т. ч. разом з московитами та поляками – в “одній нації” і мати разом з ними “одну батьківщину”.

Мрія “Світового уряду” мати стільки націй, скільки існує рас у світі. Чи домінуватиме?… Ні, навіть не так – чи матиме Україна можливість хоч якось вирізнятися, з огляду на її нинішній стан, в єдиній білій нації – питання більш аніж риторичне!

Це може виглядати несподіваним для прихильників того гасла, але воно цілком вкладається у ліберально-глобалістичну парадигму нівелювання міжнаціональних відмінностей та ліквідації націй і національних держав як “архаїчного пережитку”.

У внутрішній політиці це гасло так же парадоксально вкладається у ліберальну політику формування в Україні політичної нації. Принаймні частково – злиття в єдиному расовому екстазі всіх білих представників українських громадян. Якщо відштовхуватися від даних останнього перепису населення в Україні, то така українська біла політична нація становитиме біля 99% громадян.

Але реалізація такого сценарію відкине на задній план всі дискусії про мову, історію, культуру, традиції. Адже яка різниця, якою мовою спілкується, яких традицій дотримується і яких героїв славить та як трактує історію “одна біла нація” в “єдиній батьківщині”?

Уявляю, як кремлівські пропагандисти “русскава міра” аплодуть стоячи!..” – вважає Сич.

Нагадаємо, 7 березня в Івано-Франківську з ініціативи свободівців відбувся “Марш проти тарифів, репресій та олігархів”. На мітингу деякі “свободівські” спікери виголошували ксенофобські промови і гасла. Згодом колона мітингувальників з міським головою Франківська Русланом Марцінківим та його заступником Олексієм Кайдою пройшлася містом із димовими шашками та під скандування речівок, зокрема Одна раса. Одна нація. Одна батьківщина”.

Читайте також  Дівчата, які курили і пили у церкві на Великдень, зняли відео з вибаченнями

Раніше Івано-Франківська обласна організація ВО “Свобода” вибачилася за “окремі випади, що, на жаль, мали місце з боку окремих політично недосвідчених учасників маршу”.

“Це спонукає нас до посилення внутрішньої націоналістичної дисципліни та світоглядного вишколу членства”, – йдеться в заяві партії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.