В Україну завтра йде суттєве погіршення погоди: практично скрізь очікується дощ і навіть мокрий сніг

В Україну завтра йде погіршення погоди.

Дощі, мокрий сніг, поривчастий вітер і зниження температури повітря не так по градусах, як по відчуттях.
Весняна хмарність мене іноді навіть радує, бо коли у вікна сонце не світить, то й вікна після зими мити ніби не обов’язково. А ось коли світить, тоді спокуса фотографувати кота на фоні сонечка на підвіконні між калачикамми відпадає, бо дуже вже видно кожен минулий слід від сніжинки чи морозних спогадів. Тому завтра із чистою совістю дивимося елегійно та сумно у вікно, бо гуляння доведеться звести до мінімуму.

Практично скрізь очікується завтра дощ і навіть мокрий сніг (перша карта).

Мокрий сніг більш ймовірний у західних областях, також на Житомирщині, Київщині, Чернігівщині, Черкащині, Полтавщині, в районі Кропивницького та Вінниці (див. останню карту, голубеньке – це сніг).
Вітер, може, й штормовим не буде, але колючим та поривчастим – так.

Цікаво, що деякі схеми дають на завтра місцями грози. Ну, не знаю, не знаю. Я більше вірю в мокрий сніг, але якраз на стику сезонів та при проходження фронту (середнє фото, теперішнє) все можливо.
Температура.

Щоб якесь суттєве зниження, так навряд. Проте хмарність з опадами не дадуть стовпчикам термометрів піднятися впродовж четверга вище +4+8 градусів. Найближчої ночі взагалі від 2 морозу до 4 тепла.
Так що одягатися слід і тепло, і від дощу.

У Києві четвер також дощовий та холодний, вночі 1-3 тепла, вдень +4+6 градусів. Не виключаю завтра у столиці мокрий сніг.

Так що попереджаю особливо киян. Сьогоднішнє денне сонце хай не вводить вас в оману. Розуміючи, що всі поглядають на свої гаджети і краще синоптиків знають, якою буде погода, все ж ризикну нагадати: завтра погіршення погоди і тому, окрім опадів та холоду – можливі мігрені, коливання артеріального тиску, загострення проблем дихальних шляхів та суглобних недуг.

Читайте також  “Дощ та грози”: Синоптики розповіли, яку погоду слід очікувати 15 липня

Звичайно, все це лише тимчасово.  Потепління, яке ми хочемо, прийде вже на початку наступного тижня.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.