Вживані іномарки з Канади будуть для українців «майже даром»

ВР України ратифікувала «Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою»! Про це повідомляє avtoblog.ua.

Це поки півкроку, оскільки таку ж процедуру Угода повинна пройти в парламенті Канади. Експерти прогнозують, що на це піде кілька тижнів. Що зміниться для автомобілістів після того, як документ отримає повну юридичну силу?

Зрозуміло, якщо мова йде про торгівлю, не можна не згадати про мита і податки. Для автомобілістів є новини: мито на б / у автомобілі, що імпортуються з Канади в Україну, після ратифікації Угоди стане нульовою.

Також відразу обнулиться мито і на деякі нові легковики, але тільки «об’ємні» – бензинові з двигунами від 2,2 до 3,0 літра і дизельні з моторами об’ємом більше 2,5 л. Решта потраплять під семирічний графік послідовного зниження ввізного мита – тобто, в кінцевому підсумку, на восьмий рік мито на всі типи легкових авто з Канади стане нульовим.

Є деякі труднощі і обмеження: пригнати автомобіль з-за океану своїм ходом неможливо, – потрібно доставка в контейнері, що в свою чергу вимагає певних витрат і терпіння на час очікування автомобіля. Також слід бути готовим до труднощів сертифікації – потрібно довести відповідність транспортного засобу нормам Євро, які часто не вписані як «Євро» в документації до автомобілів з-за океану, заготовити «європейську» оптику для заміни та сподіватися, що маркування на стеклах і елементах безпеки влаштує фахівців, уповноважених видавати висновок щодо відповідності ТЗ перед його сертифікацією.

Більш того: самостійно везти один автомобіль, навіть якщо «там» його хтось зможе купити і відправити за вас, – не так вже й вигідно. Щоб знизити собівартість доставки одного авто, часто контейнер завантажується 2-3 автомобілями. Крім цього, морська доставка в Україну обходиться дорожче в порівнянні з доставкою в порти Польщі або Німеччини. Але і цей варіант породжує нові складності: потрібна або віза і можливість їхати за машиною в порт, або ж доведеться довірити всю затію фірмам, які працюють за такими напрямками.

Читайте також  Постраждати може кожен: автомобілі українців опинилися перед серйозною загрозою

Наскільки привабливою виявиться знижка в 10% від вартості автомобіля (розмір мита) – стане відомо згодом, після ратифікації Угоди і збору достатньої кількості статистичних даних із ввезених авто з Канади.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.