Зі Львова на Прикарпаття планують перевезти останки Ярослава Осмомисла

Зробочим візитомпредставники Івано-Франківської обласної ради відввдали Галицький район. Зокрема, вони побували у селі Крилос

Під час зустрічі голова райради Павло Андрусяк розповів, що саме з цього населеного пункту планується відновлювати Галич як історично-культурний центр не лише Прикарпаття, а й всієї України. Йдеться, зокрема, про створення духовного центру, точкою відліку якого матиє стати реконструкція фундаменту Успенського собору ХІІ століття та перевезення зі Львова останків Ярослава Осмомисла, інформує Фіртка з посиланням на прес-службу Івано-Франківської обласної ради.

Під час перебування в Крилосі, посадовці також оглянули хід будівництва нової школи, оскільки наявне приміщення знаходиться в аварійному стані. На завершення будівництва необхідно понад 17 мільйонів гривень.

“В обласному бюджеті таких грошей немає, вони мають поступити з державного бюджету. Якщо кошти виділять і від області буде потрібне дофінансування, ми постараємося такі гроші знайти”, – підкреслив Олександр Сич.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.