Чоловік 14 годин пролежав зв’язаний біля мертвої дружини

Увечері 14 березня в селі Стратин Рогатинського району на Івано-Франківщині четверо чоловіків вдерлися до будинку сільського голови 59-річного Станіслава Дідуха. Господаря та його дружину Надію, 58 років, зв’язали й били. Вимагали сказати, де гроші. Потім жінку задушили.

— Були в масках. Подружжя били, поки не знайшли грошей. Забрали 10 тисяч гривень і газовий пістолет, — говорять в обласній поліції.

Наступного дня після нападу Надія Дідух мала святкувати день народження. Увесь ранок близькі телефонували їй, щоб привітати. Син Володимир, який живе на Львівщині, попросив сусідів навідатися до батьків.

— Їх знайшов сусід, викликав поліцію. У хаті валялися вирвані материні зуби, пластикові стяжки, липка стрічка, — розповідає 31-річний Володимир Дідух. — Батько 14 годин пролежав зв’язаний. Тіло мами було поряд. Кричав, але ніхто не чув. Біля їхнього дому сусідів немає. З батьків знущалися близько години. Пальцями намагалися очі видерти, сильно били.

Станіслава Дідуха забрали до лікарні. Його стан — середньої тяжкості. Має забій грудної клітки, черевної порожнини, здавлення кінцівок. Чоловік увесь час був притомний — і поки його били, і коли чекав на допомогу.

17 березня його відпустили на похорон дружини.

— Руки зв’язали дуже туго. Досі їх не відчуваю. Капають, то набряки помалу сходять, — каже Станіслав Дідух.

Односельці та родичі припускають, що напад був спланований.

— За день до того батьки продали бика. Мабуть, бандюки знали про це. Розмовляли українською. Тато казав, по голосу було чути, що дорослі. Але нікого не впізнав, — додає Володимир.

— Станіслав головує в Стратині майже 20 років. Люди його поважають, задоволені роботою. З дружиною жили скромно, в одноповерховій мурованій хаті. Надя вийшла на пенсію. Усе життя пропрацювала в колгоспі. Останні два роки була прибиральницею в школі. Станіслав їздив старим уазиком. Додаткового бізнесу не мали. Дітей поженили далеко від дому. Ні з ким у селі не ворогували. Певно, хтось вирішив: раз сільський голова, то вдома купу золота наскладав, — каже місцева мешканка. Імені просить не вказувати.

Читайте також  На Івано-Франківщині згоріла старовинна дерев’яна церква (ФОТО)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.