В Івано-Франківську з’явиться соціальний холодильник

Незабаром на вулиці Молодіжній, 54, в приміщенні реабілітаційного центру “Гармонія”, з’явиться соціальний холодильник, в який кожен охочий зможе пожертвувати їжу для нужденних.

Скоро в Івано-Франківську кожен нужденний зможе безкоштовно отримати продукти харчування, які жертвують більш забезпечені мешканці міста, соціально відповідальні бізнеси та заклади харчування, повідомили ініціатори The Food Sharing Project Ivano-Frankivsk.

В рамках проекту, який називається “поділися іжею”, буле встановлено спеціальний холодильник, який можна буде знайти в одному зі спальних районів міста. Як повідомляють керівники проекту, вони планують встановлення таких холодильників у різних частинах міста. Їх буде дуже просто впізнати за жовтим кольором та написом “поділись їжею”.

“Для успішної реалізації задуму розшукуємо соціально відповідальні бізнеси, які готові долучитися до проекту “поділися їжею” та розмістити холодильники на своїй території. Також шукаємо холодильники – не обов’язково нові, але в доброму робочому стані. Прохання з пропозиціями контактувати з Андрієм: (095) 105-5090, (096) 595-6060″, – повідомляють у соцмережі.

Зазначимо, тиждень тому на двох локаціях у Львові з’явились вуличні холодильники для безпритульних. До електропостачання їх відразу не підключили, а планували перший час використовувати як шафи для їжі. Але вже за добу з них вкрали їжу, а згодом й самі холодильники. Ймовірно, що їх здали на металобрухт.

Фудшерінг також набирає популярності у Києві. Наприкінці грудня троє киян на вулицях міста встановили холодильники. Однак відразу після встановлення перших п’яти холодильників три з них були вкрадені до того, як їх встигли закріпити.

Зазначимо, подібний підхід є популярним у Німеччині та Індії, там холодильники встановлюють біля кафе, пекарень, магазинів. До пунктів фудшерінгу потрапляють продукти, в яких незабаром закінчиться термін придатності, або надлишки їжі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.