На Бурштинській ТЕС розпочалась підготовка до зими

Вартість річної ремонтної кампанії – 150 млн гривень, з них 60 мільйонів буде витрачено на капітальний ремонт першого енергоблоку. Також відбудеться модернізація обладнання на дев’ятому і десятому енергоблоках станції.

Одним із пріоритетних напрямів ремонтних робіт для компанії ДТЕК лишається заміна та ремонт електрофільтрів з метою зниження шкідливих викидів у навколишнє середовище, повідомляє прес-служба «ДТЕК Західенерго», передає WestNews.

 

«ДТЕК багато інвестує у розвиток Бурштинської ТЕС, а особливо в екологічні проекти. На блоці № 7 після його реконструкцій ми встановили нові електрофільтри. Викиди твердих частинок в атмосферне повітря зменшились до 23-37 мг/м3, – зазначив Богдан Гетьман, головний інженер ДТЕК Бурштинської ТЕС. Завдяки реконструкції енергоблоку №5, яка закінчилася на початку 2014 року та встановленню нових електрофільтрів, викиди на даному енергоблоці зменшилися в 29 разів».

Кардинальний ремонт електрофільтра планується і на енергоблоці №1, ремонт якого буде завершеного 10 липня. Щоб зменшити викиди золи в атмосферу, на електрофільтрі блоку замінять 1000 елементів осаджувальних електродів, що значно підвищить ступінь очистки димових газів та суттєво зменшить викиди шкідливих речовин в атмосферу. Окрім того, проведуть ще ряд робіт, які дозволять покращити експлуатаційні характеристики енергоблоку.

«Не було зривів по навантаженню як на українську частину, так і на експорт, – сказав Андрій Шувар, директор ДТЕК Бурштинська ТЕС. На сьогодні в ремонті знаходиться три блоки. Перший блок – на капітальному ремонті по 10 липня. Дев’ятий блок зараз на поточному ремонті по 5 травня. Поступово починаємо готуватися до опалювального сезону на 2017-2018 рр. Є плани й далі інвестувати, реконструювати блоки, займатися екологічними питаннями, модернізувати станцію, щоб вона була конкурентною при новому форматі закону про енергоринок».

Читайте також  В Івано-Франківську поліція розшукує квартирантів, які обікрали власника квартири

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.