Беззаконня продовжується: жителів півострова масово забирають в російську армію

Цьогоріч у Криму планують набрати до російської армії на 30% більше призовників, ніж минуло річ. Планується, що до окупаційного війська будуть залучати 5 тисяч юнаків з півострова.

Вже цієї весни в Криму закличуть 2,4 тисячі осіб, з яких 400 хлопців будуть севастопольцями. У порівнянні з 2015 роком число призовників в цьому році збільшиться на 70%, так як два роки тому в армію взяли лише 1,5 тисячі кримчан.

Та звичайна строкова служба – це не найгірше, що може чекати на кримських призовників. Звісно, буде здирництво та дідівщина. Але найгірше – це те, що після 4 місяців «учєбки» їх відправлять воювати на Північний Кавказ або в Сирію. А чим завершуються такі відрядження усі добре знають – у Севастополі вже звикли зустрічати «Вантаж-200» з далеких країв.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін уже заявив, що Резолюція ООН наполягає на забороні призову до армії країни-окупанта на окупованій території. Там також міститься заклик до країни-окупанта згідно з міжнародним правом, і вважаю це одним з реальних результатів резолюції, гарантувати безперешкодний доступ до окупованого Криму міжнародним правозахисним механізмам.

Але в призовників, які все ж не бажають служити окупантам, по суті, вибору нема. Якщо вони висловлюватимуть своє небажання служити Росії, то їх  будуть судити за дезертирство і за заклики до порушення «територіальної цілісності Росії» або екстремізм.

Та й ставлення до кримчан в російській армії насправді ганебне. Їх зневажають і вважають потенційними зрадниками. Ще б пак, адже більшість кримських військових, немов щурі, перебігли на російську сторону на початку війни у 2014 році. Часто призовників б’ють і принижують, зокрема їхні «колеги» з Чечні та Дагестану.

Читайте також  Святкували день народження онука: Батько жорстоко вбив сина

Є й спроби втекти на материкову Україну. В 2015 і 2016 роках так звана «влада» Криму скаржилася на роботу окупаційних поліцаїв, які «недостатньо ефективно» розшукували юнаків, що намагалися ухилитися від служби армії РФ.

Отже, що ми маємо в результаті: побої, приниження, дідівщина і врешті смерть за чужі інтереси в далечині від дому. За те, що пристарілі проросійські прихвостні в березні 2014 року в п’яному угарі кричали про «Расєю та Путіна», блокували українські військові частини і чинили супротив українській владі, молодь Криму має платити своїм життям за реалізацію хижацьких задумів Кремля.

Страшна ціна за прозріння. Але це те, що прискорить прозріння одурманених пропагандою кримчан і розставить все на свої місця.

Джерела:

http://24tv.ua/rosiya_planuye_znachno_zbilshiti_kilkist_prizovnikiv_z_krimu_do_svoyeyi_armiyii_n801370

http://ua.krymr.com/a/28395474.html

http://www.mynizhyn.com/news/ukraina-i-svit/3662-putin-vvedi-u-viiska-krimchani-vidmovljayutsja-sluzhiti-v-rosiiskii-armiyi.html

http://patrioty.org.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: