В Україні підвищать прожитковий мінімум і частину пенсій

Збільшення виплат заплановано вже на 1 травня, запевняє Розенко

З 1 травня 2017 року відбудеться перше підвищення прожиткового мінімуму і мінімального розміру пенсій. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, передає прес-служба уряду.

“У Державному бюджеті України на 2017 рік зафіксовано підвищення прожиткового мінімуму і мінімального розміру пенсій двічі протягом року – з 1 травня 2017 року та з 1 грудня 2017 року”, – сказав Розенко.

За його словами, для 8 млн пенсіонерів, розмір пенсійних виплат яких залежить від мінімальної пенсії виросте мінімум на 10%.

За його словами, прожитковий мінімум для непрацездатних осіб (мінімальна пенсія) з 1 травня 2017 становитиме 1312 грн, а з 1 грудня – 1373 грн.

Нагадаємо, з січня в Україні вдвічі зросла мінімальна зарплата – до 3200 грн.

Як відомо, Україна страждає через величезний дефіцит Пенсійного фонду, тому пенсійна реформа – найважливіший пункт Меморандуму з МВФ. Влада обіцяє прийняти законопроекти, необхідні для реформи, вже цієї весни. А з 2018 року запрацюють накопичувальні пенсійні рахунки, а виходити на пенсію дозволять при наявності трудового стажу, незалежно від віку (зараз – 35 років стажу для чоловіків, 30 років для жінок).

З цією метою буде збільшений єдиний соцвнесок у Пенсфонд з роботодавця для представників шкідливих професій (шахтарі, металурги і т. д.), щоб виплачувати за його рахунок пенсії за стажем – поки, наприклад, шахтар, який вийшов на пенсію в 50 років, не доживе до 60, коли йому буде покладена трудова пенсія.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.