“Її просто добивали”: стали відомі разючі подробиці смерті вчительки з Херсону

Для розслідування смерті вчительки з Херсону створена спеціальна комісія.

Як повідомлялося, у Херсонській гімназії №1 у вчительки математики Мамренко Наталії стався інсульт після гучних розбірок, що влаштувала адміністрація школи і рідня шестикласника Родіона.

Приводом для скандалу став мобільний телефон дитини, який однокласники облили водою. Батьки звинувачували вчительку в тому, що та не вберегла дорогий гаджет. Після розбірок, які супроводжувалися криком, жінка померла в лікарні.

За словами сина вчительки, рідні пишуть у всі інстанції, щоб допомогти покарати винних у трагедії.

“Ми писали, куди тільки могли, – у прокуратуру, в поліції, мерію, обласний відділ освіти. Через якийсь мобільний угробили людину! Її ж просто там добивали!” – зазначив Максим.

“Тільки після того, як звернулися на гарячу лінію уряду, в Держохороні праці створили комісію з нашої скарги”, – додав він.

За словами директора гімназії Наталі Устинової, у школі знали, що в жінки є проблеми зі здоров’ям.

“Вона тягнула на собі сім’ю, працювала у вихідні, була репетитором. Не ми їй нав’язували – сама велике навантаження просила. Двоє колег Наталії Василівни тому і звільнилися, що у них було по 21 годині, а у Мамренко – 29, образилися, що менше заробляють. Ми знали, що останнім часом Наталю Василівну мучать головні болі, але вона про свої проблеми не любила розповідати. І про те, що з батьками учня у неї негаразд, – теж. Усе намагалася вирішити сама”, – зазначила вона.

Також директорка зазначила, що просила батьків учня і вчителів заспокоїтися, викликала охорону. Але ті вперлися і кричали, що хочуть “розібратися з хлопцями”.

Завуч гімназії Людмила Войтович зазначила, що син пані Наталі пише неправду, стверджуючи, що його матері не надавали допомогу: щойно їй стало зле, жінці дали серцеві краплі і викликали швидку.

Читайте також  «Залишились лише кістки»: дружина валютника впізнала свого чоловіка (Відео)

Також стало відомо, що мама Родіона, з якою виник конфлікт у покійної вчительки, повідомила гімназію, що переводить сина вчитися в іншу область. Зв’язок із цією сім’єю обірвався.

Поки кримінальне провадження на основі цього інциденту не відкрите – лише проводиться перевірка обставин.

Як зазначив працівник управління освіти Херсонської міськради Юрій Ніконов, поки очікують результатів низки судмедекспертиз.

“Немає ще також офіційних результатів судмедекспертизи, що стало причиною смерті – нещасний випадок або гіпертонічна хвороба. Думаю, що про доведення тут не йтиметься. Наталія Василівна дуже багато років пропрацювала в гімназії, в колективі у неї конфліктів не було”, – зауважив він.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.