Працевлаштування: Росія VS Європа

Багато років поспіль жителі України шукали місце працевлаштування в сусідній Росії. Дехто знаходив собі короткочасний сезонний заробіток, а хтось проводив більшу частину свого життя в мегаполісі Москви чи в далекому Сибіру.

Однак, після того як Російська Федерація  загарбницькими методами заволоділа Кримським півостровом, а на Сході України розвинулася війна,  українські заробітчани масово почали покидати Росію. Значно зменшився і обсяг грошових переказів на Україну. До того ж, парламентарі російської Ради Федерації ухвалили закон, який забороняє здійснювати грошові перекази з Росії до України через міжнародні платіжні системи.

Статистика показує, що після Революції Гідності на тридцять відсотків менше українців почали їздити до Росії. Ця цифра щоразу зростає.

Криза в російсько-українських відносинах змінила світогляд і самих українців. До прикладу,  45-річний прикарпатець Василь Василенко (прізвище змінене)  розповідає, що більше 10-ти років працював на  теренах Росії, але останні події в Україні змусили заробітчанина змінити місце роботи, мовляв «заробляти на хліб» у ворога своєї держави не годиться.  Сьогодні батько трьох дітей чекає на можливість якнайшвидше виїхати до Європи.  Таких як він в регіоні, та і по всій  Україні  налічується багато.

Прикро константувати, що українці не можуть працевлаштуватися у своїй державі. Проте, тішить і те, що, будучи свідомими громадянами, вони залишаються вірними своїй Батьківщині, і незважаючи на фінансове становище, дають відсіч ворогові, покидаючи його територію.

 

Катерина Солодка – спеціально для “Прикарпаття online”

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: