12-річна учениця зняла себе на камеру мобільного телефона оголеною. Його побачили всі вихованці

Учениця сьомого класу однієї зі шкіл Рівного оприлюднила власне  відео в соцмережі. Його побачили майже всі вихованці навчального закладу. Коли с…-скандал дійшов до педагогів, керівництво написало заяву в поліцію.

12-річна дівчинка зняла себе на камеру мобільного телефона – роздягнулася та демонструвала принади. Такого від скромної та зразкової дитини не очікував ніхто.

— Дитина скромна, з багатодітної родини, яка не має великих статків. Можливо, на такі дії дівчинку хтось наштовхнув. Тому я написав заяву в поліцію, щоб це перевірили слідчі, — пояснив директор навчально-виховного комплексу №2 Андрій Нагорний. — Треба з’ясувати, яка мета цього вчинку — віковий прояв чи чиясь психологічна гра, як у групах «Синій кит», де дітям дають смертельні завдання.

Нині кіберполіція перевіряє, хто виклав еротичне відео в мережу. Якщо доведуть, що це зробив хтось із дорослих, порушать провадження за розповсюдження дитячої порнографії. За це закон карає до 10 років позбавлення волі.

— Є припущення, що відео потрапило в мережу випадково, адже відразу зникло. Хоча його встигли побачити деякі користувачі, — розповіла інспектор відділу комунікації управління Національної поліції в Рівненській області Любов Гуда. — Однак для ухвалення процесуального рішення, слідчі мають провести об’єктивну перевірку.

Вчинок дівчинки шокував педагогів. Зі слів дирекції школи, семикласниця старанна учениця, захоплюється грою на бандурі. Однак має проблеми в родині. Дівчинку виховує бабуся, з якою і живе. Рідні батьки мають ще двох дітей. Фактично, їх «розпусниця» бачить раз на тиждень, у вихідні.

Тому такий вчинок, як вважає відомий рівненський психіатр Василь Галябар, мав на меті привернути до себе увагу. Спеціаліст радить в жодному разі не карати дитину, а навпаки – підтримати.

Читайте також  На руці школярки вибухнув смарт-годинник: дівчинка у лікарні

— Це погано, але дитина знайшла найбільш неприйняту суспільством і найбільш маргінальну форму показати свою індивідуальність, — додає пан Галябар. — Я б назвав це жестом відчаю самотньої людини.

У школі дівчинку не засуджують. Із закладу також не виключатимуть. Вчителі провели бесіди із бабусею та викликали батьків. Сама авторка відео так і не зізналася, чому знімала себе оголеною та як відео потрапило в соціальну мережу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.