Жахлива статистика: кожна п’ята небойова втрата серед українських військових – суїцид

За даними Міноборони в українській армії в 2016 році відбулися 256 небойових смертей, з них найбільший відсоток – самогубства (63 випадки або 25%).

Сьогодні в Україні умисні смерті бійців на фронті або вже вдома відбуваються кожні кілька тижнів. Про це повідомляє WestNews із посиланням на News.liga.net.

Влітку 2016 головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомляв, що з початку АТО в 2014-2016 роках небойові втрати української армії становили 1294 випадків, з них 259 – суїциди (20%). Згодом видання Українська правда оприлюднило відповідь Міноборони на запит з небойових втрат в українській армії в 2016 році – це 256 небойових смертей, з них найбільший відсоток – самогубства (63 випадки або 25%).


Однак в Збройних Силах України повідомили, що дані про самогубства серед особового складу ЗСУ є військовою таємницею, і надання такої статистики друку сталося помилково. Представник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України полковник Едуард Литвиненко повідомив, що сьогодні кожна п’ята небойові втрата серед українських військових – суїцид, але, за його словами, цей рівень не є тривожним.Однак військовий психолог Андрій Козінчук з Всеукраїнського громадського об’єднання “Побратими” вважає, що підстав для занепокоєння більш ніж достатньо. На його думку, реальна статистика може бути вище в кілька разів. Адже отримані представниками ЗМІ дані стосуються лише діючих військовослужбовців і не враховують статистики по Нацполіції, Нацгвардії, прикордонній службі, добровільним батальйонам, і, найголовніше, по ветеранам, які, за його словами, є “найбільшою групою ризику”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.