8 стандартів краси з минулого, які можуть вас шокувати

Про жіночу та чоловічу красу в різні історичні епохи.
В теперішній час дівчата та й хлопці витрачають чимало коштів і зусиль на те, щоб виглядати якомога ефектніше. Але те, на що доводилося йти людям з минулих епох, не йде ні в яке порівняння.

#1 Епоха Ренесансу — поголені лоби

В епоху Ренесансу стандартом краси вважався високий округлий лоб, а лінія росту волосся повинна була розташовуватися якнайдалі.

Тому майже всім дівчатам голили волосся над чолом.

#2 Друга світова війна — намальовані ко
лготки

За часів Другої світової війни голі жіночі ноги вважалися верхом непристойності, а на колготки грошей вистачало далеко не кожній.

З цієї причини більшість замальовували ноги спеціальною фарбою, створюючи ілюзію колготок. Заможніші могли собі дозволити ввечері фарбу змити, щоб дати шкірі дихати, а бідні дівчата носили її, поки не зітреться, хоча у багатьох фарба викликала алергію.

#3 Бинтування ніг в Китаї

Бинтування ніг почалося ще в XIII столітті — 5-річним дівчаткам туго бинтували стопи, щоб нога не збільшувалася в розмірі.

Це призводило до жахливої деформації кісток і суглобів, чимало втрачали можливість ходити в принципі. Але краса і, як наслідок, можливість вдало вийти заміж, були важливіші.

#4 Стародавні майя міняли форму черепа

У стародавніх майя стандартом краси вважався витягнутий череп. Малюкам з дитинства міцно обв’язували голову в області чола і скронь мотузкою або прив’язували дощечки.

М’які кістки легко змінюють форму навіть під незначним тиском, і до трирічного віку необхідний ідеал досягався практично у всіх.

#5 Стародавній Китай — відрощували нігті на руках

Жінки й чоловіки тієї епохи відрощували нігті на руках — чим довше, тим краще. У той час володар довгих нігтів вважався мудрою людиною! Чим довше були нігті у людини — тим мудрішою вона була.

Читайте також  “Золоті діти”: ЗМІ показали, як і де відпочивають діти українських суддів і чиновників (відео)

Члени вищого стану за допомогою довгих нігтів вели бесіди з богами, що було, на думку більшості, неможливим для звичайних жителів.

#6 Збривання брів — Ренесанс

Мало того, що в цю епоху дівчатам виголювали лоби, так згодом в моду увійшла повна відсутність брів! Їх ретельно вискубували й пильно стежили, щоб на місці брів не було жодної волосини.

#7 Стародавня Греція — зрощені брови

У Стародавній Греції моноброва вважалася ознакою аристократичного походження. А ті, кому не довелося мати таку від природи, намагалися намалювати її вугіллям або навіть наклеїти на чоло ворсинки від пташиного пір’я.

#8 Спиляні зуби в епоху Ренесансу

На виголюванні чола й вищипуванні брів епоха Ренесансу не зупинилася і зажадала від дівчат… вкоротити зуби! Охочі уславитися першими красунями спилювали емаль так, щоб передні зуби мали форму, наближену до квадрата.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.