Півострів без роботи: після анексії Криму люди масово втрачають робочі місця

«Русскій мір» як він є. У березні 2014 року після анексії окупанти обіцяли кримчанам «золоті гори». Проте, замість них люди отримали лише репресії, постійні обмеження прав і, насамкінець, втрату роботи. З останнім намітилися особливо великі проблеми.

На півострові люди почали масово втрачати роботу. Це визнає навіть окупаційна влада. Так, ситуацію з кримськими портами назвали катастрофічною.

«У Феодосійському порту до 2016 року працювало понад 1300 осіб, сьогодні залишилося тільки 400. В Євпаторії працювало 600-700, в даний час тільки 136, порт паралізований. Крім Ялтинського порту немає жодного пожвавлення. Ускладнює роботу порту в Євпаторії і кримська митниця. Все йде до того, щоб порт розорити і в кінцевому підсумку продати», – заявив голова «комітету з промислової політики» так званої «Держради» Петро Запорожець.

Рівень безробіття на півострові в цілому з часу анексії постійно зростає. За даними «Кримстату» на листопад 2016 року чисельність безробітних становила 5,5 тисячі осіб. У січні ця цифра зросла.

За інформацією «Севастопольстату», рівень безробіття в Севастополі ще в жовтні 2016 року склав 10,7% економічно активного населення, тобто безробітними визнані 20 тисяч осіб. Трохи раніше цей показник становив 5,4%. При цьому влітку «Кримстат» говорив, що рівень безробіття на півострові склав лише піввідсотка.

Разом з тим, ціни на товари та послуги на півострові теж невпинно зростають. Вартість мінімального набору продуктів харчування в Криму на кінець березня склала 3796,48 рубля (близько 1800 грн) в розрахунку на одну людину. За даними Кримстата, за місяць вона збільшилася на 0,9%, а з початку року – на 1,6%.

Також, на півострові подорожчала вартість фіксованого набору споживчих товарів та послуг. У березні вона склала 13 416,74 рубля (близько 6300 грн) в розрахунку на одну людину і за місяць збільшилася на 0,2%, а з початку року – на 2,3%.

Читайте також  "17 292 грн на місяць": Українцям, яким потрібна робота, пропонують вигідні умови

Тобто, «добра російська влада» забирає в людей роботу, відбирає у них бізнес і створює усі умови для росту цін. Цікаве бачення благополуччя народу, чи не так?

Цинізм росіян просто вражає. Для вирішення проблеми безробіття вони запропонували дуже простий вихід – відправляти людей без роботи в центральні області Росії. Передбачається, що працевлаштовувати кримчан будуть в областях-побратимах. Наприклад, для Феодосії — це Ульяновська область. У 30-50-их роках минулого століття ми вже спостерігали щось схоже, правда ж?

Хоча, в цьому є один великий позитив – за таких умов навіть у найпалкіших прихильників «русского міра» відкриваються очі. Таким чином, рашисти самі наближають момент повернення півострова до складу України.

За матеріалами:

http://ukr.segodnya.ua/regions/krym/vlasti-kryma-zayavili-o-katastrofe-1012983.html

http://ukr.segodnya.ua/regions/krym/stalo-izvestno-kak-zhizn-udarila-po-zhitelyam-kryma-1012284.html

http://ua.krymr.com/a/28175697.html

http://wz.lviv.ua

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: