Гібридний фашизм в Росії: Путін – Гітлер сучасності.

«Русский мир», збирання російських земель, розділена нація – це все терміни, просто буквально запозичені Кремлем з гітлерівською пропаганди, в одному із своїх інтерв’ю зауважив «Белсат» відомий російський політичний аналітик, письменник і вчений Андрій Піонтковський.

– Сьогодні на порядку денному в Євросоюзі – санкції проти Росії? Чи ефективні вони і чи варто їх продовжувати і підсилювати?

– Про ефективність санкцій недавно говорив Путін. Він взагалі-то розслабився на зустрічі з інвесторами і зробив кілька несподіваних речей, по-перше, зізнався, що наші (російські) військові присутні на окупованих територіях в Україні, а потім він раптом сказав: ось ми всі говорим, що санкції нам не заважають, а навіть допомагають, але насправді вони серйозний негативний вплив на нашу економіку надають.

– Не секрет, що ці санкції фактично взаємні. Хто більше втрачає – Росія або Європейський Союз – від цих санкцій?

– Для пересічних громадян, а не для компаній, які, може, якісь мільярди втрачають, найбільш згубними були парадоксально НЕ санкції Євросоюзу, а контрсанкціі Путіна, який заборонив імпорт продуктів з Європейського Союзу. У Москві ми повернулися в радянські часи. До речі, є кілька білоруських магазинів, то там рятуємося, купуємо білоруський сир і інші продукти. Ось ці санкції дуже сильно вдарили. По-перше, різко погіршилася якість продуктів, які продають в магазинах, а, по-друге, вони подорожчали.

– Ви порівняли, виступаючи в Європарламенті, Путіна з Гітлером, а його режим з гібридним фашизмом. Як ви прокоментуєте свої власні слова?

– Це надзвичайно просто. У зовнішній політиці це гітлерівський фашизм. Я вже говорив, що концепція «русского мира», збирання російських земель, розділена нація – це все терміни, просто буквально запозичені з гітлерівською пропаганди. А у внутрішній політиці – це Муссоліні, італійський фашизм, для друзів все, а для інших – по закону. Такий у нас «гібрид».

Читайте також  71% росіян пишаються, що їхні військові вбивають українців - опитування

– До речі, словосполучення «гібридна війна» – зараз один з найпопулярніших. Наскільки ефективна ця війна, яку веде сьогодні Кремль, фактично не тільки проти України і Європейського Союзу, але взагалі проти всього світу?

– Він отримав вже три фундаментальних поразки. Ідея «русского мира» була відкинута російським населенням України, тими росіянами, на яких він розраховував, що вони сприймуть і перетворять половину України в «Новоросію». Між іншим, при всіх симпатіях білоруського народу України всі дані свідчать, що ця ідея «русского мира» не підтримується і в Білорусі. Глава країни Лукашенко при всіх складнощах своєї політики, свого характеру зовсім не підтримує цієї політики. Мені здається, він кілька разів навіть, розуміючи настрої народу, робив досить різкі заяви, типу: якщо раптом тут з’являться «зелені чоловічки», то розстрілювати їх «до чортової матері».

– Як зупинити Путіна?

– Зупинити його може найближче оточення, якщо зрозуміє, що він веде країну до катастрофи. Зрештою Сталіна зупинили. Він також в кінці свого життя готувався до Третьої світової війни. Хрущова прибрали, який довів світ до Карибської кризи. Тому будемо чекати, коли в один прекрасний день нам по телевізору словами Галича «Опинився наш батько не батьком, а сукою».

 

Джерела:

http://belsat.eu/ru/news/andrei-piontkovskii-putin-novyi-gitler-yego-rezhim-gibridnaya-voina/;

http://nv.ua/ukr/opinion/piontkovskiy/progrash-horoshogo-gitlera-jake-majbutnje-chekaje-putina-130518.html;

http://ukr-space.com/news/8214

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: