Хто ти, Марина Порошенко? Деякі факти з життя першої леді України

Марина Порошенко, перша леді України, в дівоцтві Переведенцева, на три роки старша від свого чоловіка.

Марина – не дуже публічна особа і, зазвичай, на всіляких світських тусовках з’являться в компанії чоловіка, який зараз, згідно з попередніми даними ЦВК, знаходиться за крок до президентства.

Біографія

Народилася в 1962 році. Вона старша за Петра на три роки. Батько Марини Порошенко обіймав посаду заступника міністра охорони здоров’я УРСР. Марина Порошенко – лікар-кардіолог, кандидат медичних наук (до речі, автор першої в незалежній Україні дисертації). Свого часу відмовилась від кар’єри заради подружнього життя та виховання дітей, яких в родині Порошенків четверо: Олексій, дві доньки-близнючки Євгенія та Олександра і молодший Михайлик.

Родина

Марина називає молодшого сина Міка. Марина Порошенко народжувала Євгенію, Олександру та Михайла в присутності Петра. Під час перших пологів чоловік був у армії. Куми Марини та Петра Порошенка — Віктор Ющенко та Оксана Білозір.

Зі слів майбутньої першої леді, вона ніколи не жалкувала, що присвятила себе родині, замість будувати кар’єру. Сім’ю Порошенків вважають однією з найміцніших в українському політикумі.

Усі головні свята родина відзначає виключно разом.

Петро Порошенко дарує дружині на день народження подорож. Подружжя об’їздило вже півсвіту. В одному з інтерв’ю Марина розповідала, що багато в чому бере приклад зі своїй куми Оксана Білозір. Вона має дуже великий вплив на дітей подружжя Порошенків особливо у творчому напрямі.

Світогляд

До подій Євромайдану Марина була парафіянкою УПЦ Московського патріархату. У число її улюблених занять входить не тільки турбота про чоловіка і дітей, а й шиття, вишивання, в’язання і кулінарія. Марина разом з чоловіком регулярно відвідують церемонію “Людина року” та виставки в “Мистецькому Арсеналі”. Декілька разів були помічені на “Вечірньому кварталі”. Головне правило родини Порошенків – ніколи вдома не обговорювати політику.

Читайте також  Міжнародний День таксиста

Психологічний портрет
Марині не подобається термін “Перша леді”, який до неї вже активно застосовують. “Я не дуже люблю це словосполучення. Воно несе в собі відособленість і відірваність. Перша – значить одна, осторонь.

Я готова допомагати своєму чоловікові, ось найголовніше. Всі ті питання, які будуть щодня виникати, я готова, засукавши рукави, вирішувати і стояти з чоловіком пліч-о-пліч”, – говорила Марина в одному зі своїх інтерв’ю.

Історія кохання

Майбутня перша леді познайомилась із Петром Порошенком на студентській дискотеці після закінчення зимової сесії в університеті.

Як говорить сама Марина, це було кохання з першого погляду.

“Я дуже ним пишалася і завжди відчувала себе за його спиною, як за кам’яною стіною”, – ділилася Марина Порошенко з журналістами в одному з інтерв’ю.

Зустрічатися майбутнє подружжя почало лише через півроку після знайомства. Вийшло так, що їх разом відправили у колгосп збирати врожай. Через рік Марина і Петро вирішили одружитися. Але одразу після подачі заяви в ЗАГС, рівно через тиждень, Петру Олексійовичу прийшла повістка з військкомату – тоді не було відстрочки тим, хто навчався у вузі. Проте солдата Петра Порошенка відпустили рівно на 10 днів, щоб відгуляти весілля. Практично наступного дня він поїхав в частину.

Першу дитину Марина народжували у відсутності Олексійовича через армію, а на всіх інших пологах чоловік був поруч з нею і всіляко її підтримував.

Нині ж, за словами Марини, чоловік – справжній глава родини, його слово – закон. Незважаючи на свій непохитний авторитет у родині, Петро Олексійович всі домашні справи може зробити сам, тому на нього можна покластися абсолютно у всьому. Родину Порошенків називають однією з найміцніших в українському політикумі. Марина з Петром разом вже майже 30 років.

Читайте також  Олена Зеленська взяла участь у щорічному обіді перших леді (фото)

Тим часом у соцмережах про Марину пишуть багато позитивних відгуків, аналізуючи її стиль, витриманість та вбрання, мовляв “таку й не соромно людям показати”, жваво порівнюючи її з попередньою першою леді Людмилою Янукович.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.