Як відновити документи на тимчасово ввезений автомобіль

Для цього людині, яка ввезла автомобіль, треба зібрати документи від поліції і звернутися в прикордонну митницю.

Порядок відновлення документів або номерних знаків на зареєстровані в Україні автомобілі відомий давно і не є складним. Але що робити, якщо зникли документи на автомобіль з іноземною реєстраціэю?

Якщо на транспортний засіб, що був ввезений на митну територію України в режимі транзиту або тимчасового ввезення, загублені документи (або номерні знаки), потрібно звернутися до контролюючого органу, в зоні діяльності якого було вчинено в’їзд транспортного засобу на митну територію України. Тобто на кордоні. Там треба написати заяву і пред’явити документи, які підтверджують факт аварії або дії обставин непереборної сили, йдеться в коментарі юристів інформаційного Департаменту Держфіскалслужби (ДФС) України.

У митницю має звернутися людина, що ввезла автомобіль в Україну. А це не та сама особа, яка експлуатує машину в нашій країні. Тобто для відновлення документів доведеться шукати людину, яка перетнула кордон.

Крім заяви, ця людина має надати працівникам митниці:

— документи, що підтверджують факт аварії або дії обставин непереборної сили, видані компетентними органами (установами) та завірені в установленому порядку;

— примірник акта про проведення огляду території, де перебуває автомобіль, якщо аварія чи обставини непереборної сили сталися на митній території України у зоні діяльності іншого контролюючого органу і цим іншим контролюючим органом проводився огляд;

— письмове підтвердження контролюючого органу, якщо аварія чи обставини непереборної сили мали місце на митній території України у зоні діяльності іншого контролюючого органу і цим іншим контролюючим органом огляд не проводився.

Як зазначають юристи ДФС, заява розглядається протягом п’яти робочих днів із дати її подання.

Читайте також  США домовляються з Україною про обмеження щодо використання американської зброї, - Reuters

Якщо під час перевезення товарів транспортний засіб не зміг прибути на митницю в установлений термін унаслідок аварії або дії обставин непереборної сили, цей термін не враховується в час транзиту цього ТЗ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.