Благодійний фонд Олександра Шевченка «Новий Івано-Франківськ» та Заслужений лікар України Ростислав Валіхновський підписали меморандум про співпрацю (фото)

Благодійний фонд Олександра Шевченка «Новий Івано-Франківськ» та Заслужений лікар України Ростислав Валіхновський продовжують лікування бійців АТО.

Сьогодні, 25 квітня, відбулася спільна прес-конференція народного депутата України Олександра Шевченка та Заслуженого лікаря України Ростислава Валіхновського стосовно проекту лікування бійців АТО із вогнепальними та мінно-вибуховими пораненнями різного ступеню важкості, шляхом проведення хірургічних реконструктивних операцій в рамках благодійного проекту «Милосердя в тобі», пише Фіртка.

Також, Благодійний фонд Олександра Шевченка «Новий Івано-Франківськ» та Заслужений лікар України Ростислав Валіхновський підписали меморандум про співпрацю.

Відомий пластичний хірург Ростислав Валіхновський разом із колегами, за підтримки Олександра Шевченка, вже провів низку реконструктивних операцій військовослужбовцям, які отримали поранення у боях на Сході України.

«Це не просто ініціатива – це наш обов’язок, який ми повинні виконувати по-максимуму. Наша клініка спеціалізується на реконструктивній хірургії, яка сьогодні особливо необхідна нашим бійцям після повернення додому. Хлопці повинні бути на всі 100 такими, як до поранення, отриманого на полі бою. Я безмежно вдячний Олександру Шевченку, його Благодійному фонду, за фінансування основної частини, адже потрібно багато протезів, імплантантів та спеціальних медпрепаратів. Клініка бере на себе фінансування в частині того, що наша робота буде безкоштовною», – наголосив Ростислав Валіхновський.

Не всі бійці в змозі оплатити дороговартісне лікування, також немає надії на державну медичну систему, яка не дає гарантій на повноцінне лікування та реабілітацію.

Проект «Милосердя в тобі» спрямований об’єднати небайдужих меценатів, політиків, діячів культури та просто свідомих українців навколо ідеї медичної допомоги воїнам АТО.

«Можна багато говорити, – а можна просто робити. Я закликаю допомагати нашим бійцям всіх – хтось грошима, хтось добрим словом, хтось просто молитвою. Сьогодні не треба шукати у комусь вину, що в нас щось не виходить – треба, в першу чергу думати, а чим я можу допомогти тій чи іншій людині. Кожен обирає, яким шляхом йому іти», – зауважив Олександр Шевченко.

Читайте також  Росіяни емігрують до України: Росстат назвав кількість громадян, що виїхали

Відбором учасників реабілітації за даним проектом займається безпосередньо батальйон “Госпітальєри” (Польова медицина), спілки учасників АТО різних міст України та волонтерські організації.

Наразі, у рамках проекту вже прооперовано чотирьох бійців. Крім того, сьогодні на базі Івано-Франківської обласної клінічної лікарні лікар Валіхновський проведе операцію ще шістьом бійцям.

У свою чергу, Олександр Шевченко наголосив, що участь у проекті можуть брати бійців з усієї України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.