В Івано-Франківську розпочали масштабну реконструкцію території міського озера (фото+проект)

В Івано-Франківську розпочали реалізацію одного з найбільш амбітних проектів для міста – реконструкцію території міського озера.

Директор департаменту ЖКПБ Михайло Смушак запевняє, що настільки масштабних робіт не пригадує за всю свою роботу на посаді.

З його слів, тут запланували комплексну інфраструктуру навколо всього озера – велосипедні, бігові та пішохідні доріжки, загальною довжиною понад 3 кілометри.

Також встановлять вуличні меблі, урни та висадять газони. Проект створювали довго – майже увесь минулий рік. Врахували думку експертів, урбаністів, спеціалістів департаменту, закордонних архітекторів. Тому це стало своєрідним комплексним баченням громадського простору на базі міського озера.

читайте також: В Івано-Франківську за майже 20 мільйонів реконструюють центральний парк і міське озеро (фото+відео)

Комунальник кажуть, що завдяки системі електронних закупівель «Прозоро» вдалось зекономити 4,5 млн. грн. на реалізацію проекту. Презентувати оновлену територію міського озера готуються до кінця цього року.

Саме в цей термін, наголосив Михайло Смушак, планують здати об’єкт, адже наразі є всі необхідні бюджетні призначення.

«Ми враховувала думку громади, молодих архітекторів, спортсменів, адже це має бути сучасна та універсальна відпочинкова зона. Також плануємо залучити творчих людей, щоб втілити тут якісь яскраві дизайнерські ідеї. Ці роботи виконуємо в контексті комплексного благоустрою парку, вулиці Шевченка та міського озера. Основна ціль – створити цікавий простір для франківців та гостей, привабливу для туристів атракцію і територію для спорту», – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

До слова, паралельно розпочались роботи з реконструкції літньої сцени, що в парку ім.. Шевченка. На місці занедбаного об’єкту тут планують облаштувати сучасну та зручну для різних заходів територію.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.