Франківські медики вийшли на пікет під ОДА, щоб заступитись за колегу, спійманого на хабарі (фото)

Лікарі Івано-Франківської обласної клінічної лікарні влаштували акцію протесту на підтримку заввідділення лікарні, який узяв з хворого гроші за довідку.

Нагадаємо, як писала Фіртка, 24 квітня завідувача відділення обласної лікарні правоохоронці затримали на хабарі у 4100 гривень. У таку суму медик оцінив проведення операції та видачу виписки про проходження лікування.

Вчора на сайті обласної клінічної лікарні опублікували позицію Громадської ради та лікарського товариства обласної клінічної лікарні. У своїй заяві вони висловили підтримку лікарю, хірургу, патріоту.

Як повідомляє КУРС медики вийшли на підтримку колеги бо вважають, що його підставили.

“Ця людина не могла цього робити. Ми будемо захищати колегу всіма законними методами”, – висловився на протесті Андрій Івасів, голова громадської ради обласної клінічної лікарні.

Він додав, що медики мають право на страйк. На мітинг вийшли більше сотні лікарів. Колег з обласної лікарні підтримали медики з інших закладів охорони здоров’я Івано-Франківська.

“Ми хотіли донести до громадськості, що ми теж обурені ситуацією в охороні здоров’я”, – наголошували медики.

“Є проблема права лікаря працювати, це проблема цілого світу. Як бути в нашому суспільстві, коли кажуть медицина безкоштовна, а з іншого боку лікувати пацієнта за копійки. Нам також складно пояснювати пацієнтам, чому вони мають платити благодійні внески. Звичайно, треба шукати вихід з ситуації, давайте шукати разом”, – закликав журналістів голова лікарського товариства обласної лікарні Володимир Кмитюк.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.