Щорічний франківський фестиваль «Свято ковалів» звинуватили в окультизмі (документ)

На адресу франківського мера Руслана Марцінківа надійшли листи від кількох місцевих християнських спільнот.

Текст усіх заяв дуже подібний — підписанти вигледіли у майбутній спільній роботі ковалів «відверто антихристиянські, магічні, окультні ідеї» та просять міського голову або вплинути на організаторів, щоб вони змінили конструкцію, або взагалі — «терміново і негайно заборонити встановлення відьомської вежі», пише Репортер.

Нагадаємо, вже 15 років поспіль в Івано-Франківську на День міста проводять міжнародний фестиваль «Свято ковалів». У рамках фесту організатори щороку надають майстрам певну тему, франківські ковалі роблять основу великої скульптури, а гості кують її елементи — на власний розсуд. Потім скульптуру збирають і через рік дарують місту — встановлюють у заздалегідь визначених місцях. Так, у Франківську вже стоять «Дерево щастя», «Великоднє сонечко» та інші композиції.

Цьогорічний, ювілейний фестиваль пройде 5-7 травня під девізом «Час на нашому боці» — за мотивами циклу фентезі «Часодії» письменниці Наталії Щерби. І спільною ковальською композицію має бути шестиметрова казкова вежа з трьома великими годинниками. Саме її через рік мають встановити на фортечній галереї «Бастіон», і саме в її декорі стурбовані спільноти нібито виявили «відьмацтво».

«Ми, громадська організація «Свято Ковалів», що проводить традиційний міжнародний фестиваль «Свято Ковалів», метою якого є виключно збереження та розвиток ковальського ремесла, висловлюємо здивування від отриманих листів християнських спільнот, — йдеться у заяві організаторів фесту на адресу мера Руслана Марцінківа. — Наша організація впродовж 15 років дбає про добрі християнські цінності. Організаторами фестивалю «Свято Ковалів» було відреставровано багато християнських храмів Прикарпаття та України: Архікатедральний собор Воскресіння Христового, монастирі в Івано-Франківську, Бучачі, Жовкві, Золочеві, Києві та інших містах. У 2014 році під час фестивалю було створено «Хрест єдності», який встановлено у селі Тишківці».

Читайте також  Синоптики попередили про підйом рівня води в річках на Прикарпатті

За словами ковалів, єдина мета фестивалю — промоція їхнього мистецтва, Івано-Франківська, області, України. Жодного окультизму, відьмацтва, чогось антихристиянського фест не передбачає. При цьому організатори «Свята ковалів» завжди з розумінням ставляться до віросповідання кожного з іноземних учасників фестивалю (а цього року їх буде приблизно 200 із 10-12 країн) та, напевно ж, сподіваються на розум і міської влади, і релігійних спільнот.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.