Армія терористичних угрупувань “худне”: повальне дезертирство, щоденні втрати загиблими та померлими

Після нетривалого затишшя під час святкування Великодня почала знову зростати кількість обстрілів. Щодня гинуть люди на лінії розмежування між ЗСУ та терористичними угрупуваннями «ДНР» та «ЛНР».

На окупованій території Донбасу зростає тотальний тиск з боку так званої «народної влади республік» на різні верстви населення. Ніхто зі сторін «нормандського формату» не звертає уваги на численні факти порушення людських прав та примусу підтримувати окупаційну владу в спробах імітувати бурхливе «державотворення» ніким не визнаних «республік Донбасу».

Факти тотального тиску на свідомість та свободу вибору людей набули загрозливих масових масштабів. Отримавши вказівку Кремля провести мобілізацію чоловіків з окупованого Донбасу у так звані «збройні сили», силові органи змушують відділи кадрів підприємств, установ, шкіл вимагати довідки з «військкоматів» та печаток у військових квитках про поставлення на військовий облік.

У школах учням старших класів настирливо пропонують поступати на навчання до військових навчальних закладів «республіки», дзвонять батькам, описуючи усі «блага», які чекають на їхніх дітей: від безплатної казарми із триразовим харчуванням на день до високої зарплатні та офіцерського звання після дворічного навчання. Класних керівників у школах змушують надавати особисті дані та телефони батьків учнів.

Проте навіть вживши таких заходів, тримати фронт маріонеткам Путіна стає дедалі важче. Смертність бойовиків Донбасу становить в середньому 50 «ополченців» на день. У лавах окупаційних збройних формувань поширюється дезертирство та самовільне залишення позицій, яке спостерігається не тільки з-поміж бойовиків місцевих жителів, а й серед так званих добровольці (а по суті — російських найманців), зокрема з категорії «заблукалих». Це явище набуло вже такого масштабу, що окупаційна влада змушена влаштовувати силами «військових комендатур і правоохоронних органів» рейди з розшуку дезертирів серед «повсталих шахтарів і металургів».

Читайте також  Ви нелюд і покидьок: дочка загиблого військового звернулась до Порошенка (відео)

Характерно, що таких, які накивали п’ятами з окупаційного війська через «проблеми з командирами», лише протягом минулого року потрапило в руки представників українських силових і правоохоронних органів не менше як 60 осіб.

Водночас чимало бойовиків повертається на територію, яку контролює українська влада. Більше як 200 колишніх колаборантів, які воювали проти українського війська зі зброєю в руках, здалися українській владі.

Причин цього, за оцінкою як українських експертів, так і окупантів, існує кілька. Головними з них є цілком реальна можливість загинути чи зазнати каліцтва без будь-яких відчутних компенсацій для родини бойовика або йому самому, несвоєчасна й не в повному обсязі виплата грошового забезпечення та вкрай незадовільне матеріальне постачання для потреб рядового складу окупаційних формувань, а також очевидний крах проекту так званої «Новоросії».

Саме з цієї причини дезертирують дві найбільші категорії бойовиків: ті, що пішли «стріляти в укропів» через гроші, а також так звані «ідейні», які виношували плани розвалу України та побудови міфічної Новоросії. Іще одна категорія дезертирів — бойовики, які через нелюдські умови «служби» та зневажливе ставлення до себе з боку «командного складу» вирішили «зав’язати» із цією збройною клоунадою на Донбасі.

Джерела:

http://www.radiosvoboda.org/a/28455881.html

http://patrioty.org.ua/politic/viina-dlia-molodoi-respubliky-armiia-dnr-khudne-ne-lyshe-cherez-povalne-dezertyrstvo-a-i-cherez-velychezni-shchodenni-vtraty-zahyblymy-ta-pomerlymy-167022.html

http://na.mil.gov.ua/47042-russkyj-myr-vtrachaye-prybichnykiv

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: