Кожен десятий прикарпатець сідає за кермо п’яним

Сьогодні, 4 травня Івано-Франківську відбувся брифінг за участю керівників управління превентивної діяльності ГУНП в області та Управління патрульної поліції Івано-Франківська щодо проведення на Прикарпатті Тижня безпеки дорожнього руху з 8-14 травня.


За словами т.в.о начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області Андрія Прусака, це важлива тема, адже щороку в ДТП гине 5 000 осіб і 40 тис. зазнають травм, інформує Фіртка.

Мета тижня безпеки привернути увагу до проблеми. В рамках акції поліцейські будуть здавати кров для тих, хто постраждали в ДТП, в закладах освіти проведуть уроки безпеки на дорозі.

“Плануємо акцію “День зниження швидкості їзди на автомобілі”. Хочемо достукатися до молодого покоління та нагадати їм, як поводитись на дорогах”, – зауважив Прусак.

Як зазначив начальник відділу дорожнього руху ГУНП в Івано-Франківській області Іван Петричук, з початку 2017 року в області трапилося 122 ДТП з потерпілими, з яких – 28 осіб загинули та 104 отримали травми.

Кожних 15 годин на дорогах Прикарпаття трапляються ДТП.
Найбільше ДТП стається в Коломийському, Снятинському Галицькому районах та на території Яремче.
З початку року тракож трапилось 26 ДТП за участю дітей, 2-є загинули, 34 отримали травми.

“Просимо батьків та вчителів у школі вчити і нагадувати дітям, як поводитись на дорозі вдень та ввечері”, – наголошує Петричук.

Як зауважують правоохоронці, найбільше ДТП трапляється через керування в нетверезому стані та через перевищення швидкості. Загалом трапилося 1 112 порушень на дорозі, кожен 10-й прикарпатець водить авто в стані алкогольного сп’яніння.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.