“Ми не бидло!” Українців обурила реклама ковбаси

У соціальній мережі Facebook розгорівся скандал через рекламу ковбаси волинського виробника. Приводом для гарячої дискусії став вельми неоднозначний заклик на білбордах, які розмістили в Луцьку.

“Жар її під вікнами”, – звучить рекламний меседж.

Користувачі соцмережі назвали такий “креатив” надмірним і зійшлися на тому, що він розрахований виключно на “бидло-аудиторію”.

“Рівень – дно”, – написала журналістка Аріна Крапка.

“Втомилася від того, що мене “смажать”, “грають” і “натягують”. Втомилася від сприйняття жінок виключно як пасивних партнерів”, – зазначила Настя Мельниченко, яка запустила флешмоб #Янебоюсьсказати.

“Я себе бидлом не вважаю, тому не куплю продукт за жодних умов”, – наголосив маркетолог Артем Наавгуст.

Зазначається, що частина користувачів соцмережі не побачила в рекламі ковбаси нічого образливого. “Реклама як реклама”, “Далеко не найгірше, що могло бути”, – пишуть українці.

Після скандалу виробники вибачились перед тими, чию “гідність принизила зовнішня рекламна кампанія”. Вони наголосили, що мали на увазі лише процес приготування страви.

“Рекламне посилання було спрямоване виключно на процес приготування продукту (коректну термічну обробку, оскільки трапляється, що цей продукт вживають у сирому вигляді), і вказував на місця для пікніка. Він аж ніяк не мав прихованого контексту. А слово “жар”, яке викликало невиправдано високу хвилю обурення, є і в українській мові”, – розповів виданню “Волинь 24” керівник відділу маркетингу Тарас Скорупський.

За його словами, зараз компанія розглядає можливість заміни банера.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.