Мене врятували діти і ця робота, – франківська вчителька про перемогу над раком

Замість порожніх куточків – зони відпочинку, замість блідих стін – яскраві розфарбовані.

Важко повірити але усі ці перетворення учні івано-франківської школи зробили, щоб підняти настрій улюбленій вчительці. Вчительці, яку ледь не втратили назавжди.

Школа №1 в Івано-Франківську знаменита танцювальним колективом “Зірка мрії”, маленькі танцюристи виборюють перемоги не лише в Україні, йдеться у сюжеті телеканалу 1+1.

Усіх цих перемог могло б і не бути, якби не викладач танців Тетяна Грибович. Саме вона 30 років тому створила при школі танцювальний гурток. Її любов до танців швидко передалася дітлахам. Свою викладачку вони просто обожнюють

Все змінилося в один день, коли Тетяна Грибович дізналася про рак. Через тривалий і складний курс хіміотерапії уроки танців довелося призупинити. Тетяна Миколаївна до останнього приховувала від дітей хворобу. У перервах між курсами хіміотерапії вона всеодно відвідувала школу і займалася з дітьми танцями.

Після декількох курсів хіміотерапії вчителька перемогла хворобу, але перед усім вона вдячна не лікам, а дітям, які так хотіли танцювати, що змушували її вставати з ліжка і йти на роботу.

“Мене напевно діти спасли, і ця робота” – говорить Тетяна Грибович.

Своєю чергою учні вирішили віддячити Тетяні Грибович і зробити школу більш яскравою. Щоб стіни навчального закладу ніколи не нагадували вчительці стіни лікарняної палати.

Вздовж коридорних стін зробили лави із вигнутої фанери. Ідею підхопили в інтернеті, а допоміг її втілити батько чотирьохкласниці, архітектор Григорій Панасенко. Він створив конструкцію дуже схожу на оригінал і недорогу.

Григорій також запропонував розмалювати стіну за мотивами мультика. Все разом обійшлося у районі 5 тисяч гривень.

Долучилася до створення нової ідеї і пані Тетяна.

Читайте також  На Івано-Франківщині влаштують унікальне свято неба: чим дивуватимуть

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.