Коломийський Ейнштейн: 12-річний учень гімназії став одним із трьох найрозумніших дітей України. ВІДЕО

12-річний коломиянин Андрій Филипюк увійшов у трійку найрозумніших дітей України. Вихованець гімназії взяв участь у Всеукраїнській премії «Диво дитина» і в номінації «Найрозумніший» отримав третю премію. Нагородження відбувалось у Міністерстві освіти і науки України.


Андрій – учень Коломийської гімназії імені Михайла Грушевського. Хлопцю – 12 років. Він цікавиться точними науками, та, найбільше, захоплюється вивченням інформатики. Раніше брав участь у обласній олімпіаді з інформатики і змагався не зі своїми ровесниками, а з учнями 9-10-их класів. І став призером. Хлопець навіть робив спроби створення додатків для телефонів.

З трьох років Андрій захопився вивченням енциклопедій, – пригадує батько хлопця пан Михайло, – він, як і дружина – викладають у Коломийській гімназії. Як вчителі зрозуміли: їхній обов’язок допомогти сину розвинути усі таланти.

У категорії «Найрозумніший» номінували дітей, які мають досягнення, або відкриття у науковій сфері, винахідників, переможців та призерів шкільних олімпіад, різних інтелектуальних ігор та науково-технічних конкурсів, Андрій потрапив у номінацію як наймолодший учасник та переможець олімпіад на рівні з учнями 9-10 класів та лауреат багатьох інтелектуальних змагань. Андрій – справжня гордість гімназії, – розповідає Любов Цепла, заступник директора з науково-методичної роботи.

До слова, Андрій – єдиний лауреат всеукраїнської премії диво-дитина із Західної України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.