Зґвалтування, тортури та полювання на людей: що відбувається в окупованому Донбасі

Російські телеканали часто показують нам щасливих мешканців Донбасу, які ну ніяк не можуть натішитися «свободою» і «братськими обіймами» РФ. Мовляв, «укрів» позбавилися і от тепер настане рай на Землі. Та що насправді відбувається по той бік лінії розмежування?

Нещодавно ООН висловила стурбованість ситуацією із масовими зґвалтуваннями на тимчасово непідконтрольних Україні територіях.  Постпред України в ООН Юрій Вітренко розповів про нещодавно представленій доповіді Моніторингової місії ООН з прав людини про сексуальне насильство в ході конфлікту на сході України. У цій доповіді, за його словами, детально описані випадки сексуального насильства, за допомогою якого бойовики примушують осіб, які утримуються під вартою, відмовлятися від майна в їх користь. Найчастіше примус до статевого акту є умовою звільнення з-під варти.

Терористичні «республіки», як і їхні кремлівські куратори, наполегливо мовчать, вдаючи, що проблема не має до них жодного відношення.

«Гучних справ» давно не існує, про страшні випадки в своїх містах жителі окупованих районів дізнаються не з газет і телебачення, а через «сарафанне радіо».

Та зґвалтування – це не єдина розвага бойовиків. Вони безпощадно катують і тероризують місцеве населення. Інколи навіть доходить до знущань над своїми ж командирами, як це сталося з колишнім командиром банди «Оплот. Сварожичі» «Варганом». Бойовик розповів, що до нього прийшли люди із служби безпеки «Оплота» і оголосили, що він заарештований за наказом лідера «ДНР» Олександра Захарченка. Під загрозою розстрілу на нього наділи наручники і вивезли в будівлю донецького телецентру по вулиці Куйбишева, 61, де посадили в підвал і побили.

Там за словами Варгана, люди Захарченка піддавали його тортурам.

 “Почалися тортури. П’ять разів мене топили водою, тобто клали на спину, п’ять чоловік сідали зверху, клали ганчірочку на рот і 1,5 літрову баклажку води лили так, щоб у мене вода була в носі, у вухах. Я задихався, вмирав. Після того, як я втрачав свідомість, вони знову приводили мене до тями і намагалися змусити підписати документ про те, що я вкрав багато машин, згвалтував багато жінок, у мене кілограми золота, мільйони грошей”, – повідомив Варган.

Читайте також  Нові і вже знайомі обличчя: Наступного тижня Зеленський представить нову команду України в ТКГ по Донбасу

Оце справжні будні Донбасу – кримінал, розбої та тортури. Всюди і всіх. Таке варварство там відбувається уже три роки поспіль. Та що там говорити, якщо навіть переконані любителі Путіна, які приїжджають в гості на окупований Донбас, жахаються від побаченого.

На своїй сторінці «ВКонтакте» блогер Гриненко написав, що нині захоплену територію можна охарактеризувати трьома ознаками.

«Донбас – це найбільше пекельне дно, яке я коли-небудь бачив. Все закинуте і тлін разом узяті за всі роки подорожей не зрівняються з тим, що вдалося побачити за кілька днів. Повна відсутність доріг (за винятком Донецька і округи), спивається населення , тотальна безвихідь», – написав у пості блогер з Росії.

У мешканців окупованих територій є лише один вихід – боротися проти окупантів і допомагати українській армії. В іншому випадку – цілковита загибель краю.

Джерела:

http://www.dialog.ua/news/119223_1494945387

http://www.dialog.ua/news/119203_1494932339

http://www.dialog.ua/news/119220_1494944334

http://ipress.ua/video/boyovyk_dnr_yakyy_potrapyv_u_pidval_oplotu_rozpoviv_pro_tortury_yaki_perezhyv_123395.html

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: