Моя мама визнає бога, але не визнає мене та й майже нікого навколо

Я люблю свою матір. Вона – найдорожча мені людина. Я навіть не припускаю, щоб з нею щось сталося. Але вже років двадцять минуло, відколи вона до невпізнання змінилася. Вона визнає Бога, але не визнає мене та й майже нікого навколо.

Насилає на нас суцільні прокляття. Кожну хвилину чую, що я грішний. Що грішна моя дружина, наші маленькі діти. Ми весь день працюємо, не маємо сил усе це слухати. Хочеться відпочити. Але мама не дає нам дихати зі своїми повчаннями.

Коли хтось хворий у місті, вона зразу несеться до нього. Людині треба б чимсь елементарно допомогти. Води подати, їсти зготувати, випрати щось, просто поговорити і заспокоїти. А вона стоїть над хворим і грізним голосом повчає: «Це тобі за твої гріхи прийшла розплата!».

А тим часом вона вже два рази потрапляла у аварію. Ми її доглядали, лагідно з нею розмовляли, годували з ложечки. І нікому навіть не спало на думку бодай дорікнути їй, що це за її гріхи на неї така біда звалилася. Та й сама вона в цей час чомусь не пригадувала про свої гріхи.

Мало того, вона до того залякала наших дітей, що вони вже бояться в хаті посміхнутися. А ще каже, що вона піде від нас. Бо не можна з недостойними навіть розмовляти – не те що під однією стріхою жити. Каже, що піде жити в ліс. Там її не будуть турбувати справи цього світу. «Мамо, але найбільшою справою цього світу є любов! Ви маєте прекрасних онуків, які люблять вас. Ми з Олею вас любимо! А ви хочете відмовитися від цієї любові!» – переконуємо ми матір.

Читайте також  Як правильно обрати дозвілля для дитини: поради експерта

Може, хтось порадить, що нам робити. Бо скільки таких людей по всьому світу! Скільки вони страждань завдають своїм рідним, які за них моляться, які дарують свою любов, опіку!

І наприкінці хочу сказати таке. Одного разу священик на проповіді розповів одну притчу. Одна жінка мала дуже хворого чоловіка. Доглядала його з любов’ю, не нарікала на долю. А коли їй випадала якась вільна хвилинка, молилася. І якось вона молиться і дуже їй сумно стало, що за весь день тільки зараз взяла в руки молитовник.

Але одразу ж застогнав хворий і попросив води. «Та нічого, почекає! – подумала дружина. – А я хоч трохи Богу помолюся. Це ж гріх який, я не молюся, а чогось від Бога хочу». Але вже в наступну хвилину вона пожаліла свого чоловіка і кинулася до нього. Принесла йому води, укрила гарно ковдрою, і він з полегшенням заснув. Жінка повернулася знову до свого молитовника. А дорогою думає: доведеться все починати спочатку, бо я вже й забула, на якому місці урвала свою молитву. Сідає вона за стіл. І бачить, що ті останні слова, які вона тоді прочитала, виписані в книжечці золотими літерами.

Ось як підносить Бог любов до ближнього! Бо любов – це теж молитва, яку в першу чергу чує Бог.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.