Волонтери просять допомоги для єдиного в Івано-Франківську притулку для тварин (відео)

У притулку кажуть, що будуть раді будь-якій допомозі, адже за двома сотнями собак щодня наглядають лише двоє людей.

Дві сотні собак і лише дві пари рук. У передмісті Івано-Франківська притулок для тварин “Дім Сірка” потребує допомоги, пише Фіртка з посиланням на 5 канал.

Волонтери за власною ініціативою орендували землю, власноруч збудували вольєри і щодня піклуються про хвостатих. Однак сили ентузіастів нині вже вичерпуються.

Тарас Драганчук прийшов провідати нового друга – німецьку вівчарку. Собака приблудився до нього після того, як попередній господар викинув його з автомобіля на трасі. Залишити чотирилапого вдома немає можливості, тож оселив його у притулку.

Нових квартирантів сюди не беруть: не вистачає місця та ресурсів. За двома сотнями собак щодня наглядають лише двоє людей.

Волонтер притулку Володимир Сісяк каже, вихідних тут не буває і свят теж: “Це тому що собаки хочуть їсти кожного дня. І треба кожного дня варити каші і годувати їх. День починається з того, що переодягаємося, робимо огляд притулку, чи всі собаки на місці, чи нічого не сталося. Тоді починаємо годувати, прибирати”.

Переймається “Домом Сірка” Наталія Когут – юрист і спортсменка, а нині керівник притулку для тварин. 5 років тому вона виборола срібло на кубку світу з кікбоксингу, але після цього покинула спорт і уже три роки опікується лише чотирилапими.

Щоб прогодувати собак, Наталія їздила на заробітки за кордон. Та коштів усе одно не вистачає. За лікування тварин волонтери заборгували – 90 тисяч гривень.

Наталія розповідає: “Лікування припинили, оскільки в нас нема чим платити. І по коштах також притулок виходить дуже дорого. В нас 200 собак виходять приблизно в 20 тисяч гривень”.

Читайте також  “Дім Сірка” не може купити будки для собак калуського притулку. РЕКВІЗИТИ

“Дім Сірка” – єдиний притулок для собак в Івано-Франківську.

У притулку раді будь-якій допомозі: харчам для чотирилапих, фінансам чи просто робочим рукам, щоб бодай на день підмінити волонтерів. А ще кожен собака тут чекає на свій дім та господаря, який не зрадить.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.