У Франківську презентували унікальне історично-мистецьке відео “Моє місто. 100 років на екрані” (фото)

У Івано-Франківську презентували унікальний історично-мистецький кінопроект “МОЄ МІСТО. 100 РОКІВ НА ЕКРАНІ”. Документальна кінохроніка Станиславова, Станіслава та Івано-Франківська 1917 – 2017 років.

З численного віднайденого матеріалу змонтували німий 45 хвилинний фільм у котрому відібрано найзнаковіші моменти життя міста.

Сценарій написав відомий місцевий краєзнавець Іван Бондарев. Стрічку продемонструють 27 травня (субота) о 21:00 в старому дворику медичного університету під живий музичний супровід.

Кінохроніка показує усі історичні періоди, а також окупації під якими було місто впродовж останніх ста років: Австро-Угорщина, Річ Посполита, окупація угорськими та німецькими військами, радянська окупація та Незалежна Україна.

Окрім того, що ініціаторам проекту вдалося поєднати різні сюжетні лінії життя міста за сто років у одне 45-хвилинне німе кіно, особливістю фільму є і його еклектичний музичний фон.

Класичні мелодії від струнного ансамблю «Quattro corde» у поєднанні із сучасним електронним сетом від «хaoRa» – вдало доповнюють відеоряд, розставляють акценти, тримають увагу глядача та не дають відірватися від екрану. Такий музичний мікс є невипадковим.

У фільмі фіґурують як старий Станиславів, якому притаманна традиційність тогочасної Європи, так і сучасний Івано-Франківськ з його пошуком новизни.

Цікавим є і те, що для проекту відомий письменник Тарас Прохасько написав прозові тематичні тексти, які зачитає під час показу фільму.

Дана ініціатива здійснена силами мистецької аґенції «Мантикора», тижневика «Репортер» та телерадіокомпанії «Вежа».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: