У Франківських школах стартувала державна підсумкова атестація

29 травня розпочалася державна підсумкова атестація у загальноосвітніх навчальних закладах міста.

У 9-х класах ДПА проводиться з трьох предметів: українська мова, математика, предмет за вибором педагогічної ради навчального закладу з одного із зазначених навчальних предметів (українська література, зарубіжна література, іноземні мови, історія України, всесвітня історія, правознавство(практичний курс), географія, біологія, хімія, фізика, інформатика).

Строки проведення ДПА у 9 класі визначались педагогічною радою кожного закладу зокрема і затверджувались відповідним наказом керівника навчального закладу до 5 квітня.

Атестація проводиться за місцем навчання у письмовій формі. Завдання для проведення атестації укладають вчителі кожного навчального закладу відповідно до затверджених Міністерством освіти та науки України орієнтовних вимог до змісту атестаційних завдань. Завдання затверджує керівник навчального закладу.

Результати атестації виставляються у додатку до свідоцтв про базову загальну середню освіту та враховуються при визначенні середнього балу документа.

Особам, звільненим від проходження ДПА за станом здоров’я, у додаток до свідоцтва замість оцінки робиться запис «звільнений» («звільнена»).

29 травня працівники Департаменту освіти та науки здійснили контроль за проведенням ДПА з української мови у НВК «Школа-гімназія № 3, ПМЛ, СШ № 5, ЗШ № 10, 12, 22, Микитинецькій, Вовчинецькій, Хриплинській ЗШ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.