Соцстандарти підвищать на 12% – Яценюк

Глава уряду впевнений, що цього вистачить.

1757640

Соціальні стандарти в цьому році планується підвищити на 12 відсотків, сказав прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк в ефірі каналу 1+1.

“Торік ми підвищили на 13 відсотків і 19 відсотків, в цьому році ми підвищуємо на 12 відсотків”, – сказав Яценюк.

Він також пояснив, чому саме на стільки будуть підвищені соціальні стандарти і як уряд планує компенсувати високі ціни заробітними платами і пенсіями громадян.

“Чому на 12 відсотків і яка мета макроекономічної політики для країни? Зростання цін. Ми ставимо для себе цільовий показник: якщо торік зростання цін це показник 45 відсотків, то в цьому році зростання цін не має перевищити 12 відсотків. Ми компенсуємо підвищеними заробітними платами і пенсіями те зростання цін, яке є. Плюс я прошу взяти до уваги ще одне важливе рішення – ми прийняли рішення – міністр фінансів разом з міністром соціальної політики і парламентом – вдвічі зменшити єдиний соціальний внесок – так звані податки на зарплату”, – пояснив Яценюк.

Раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що одним з пріоритетів і цілей Кабміну в 2016 році є перехід Збройних сил України на контрактну форму несення служби і документальна інтеграція української армії в НАТО.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: