Поліція розповіла деталі вбивства студентки з Болгарії

Тіло Дішлі Елі Зія було виявлено вчора, 12 червня у ставку с.Світоч Рогатинського району, запаковане у валізі. Дівчина зникла 1 червня, до поліції повідомили 5 червня. За підозрою умисного вбивства у порядку ст.208 КПК затримано студента з Тукменистану, одногрупника потерпілої 1988 р.н.

деталі умисного вбивства (ч.1 ст.115 ККУ), за якою правоохоронці розпочали кримінальне провадження на брифінгу із журналістами розповів заступник начальника ГУНП в Івано-Франківській області полковник поліції Ігор Бабюк та заступник начальника відділу прокуратури Івано-Франківської області Сергій Боровик. Слідством встановлено, що дівчина 1993 р.н. пропала в ніч з 31 травня на 1 червня. Вона прописана була у гуртожицькій кімнаті, проте фактично проживала у винайманій квартирі, спільно зі своїм товаришем. Про її зникнення до поліції 5 червня повідомила її подружка. У гуртожицькій кімнаті правоохоронці виявили її особисті речі та паспорт, інші – такі як рюкзак, мобільні телефони – зникли. При проведенні оперативно-розшукових заходів оперативні працівники встановили коло осіб знайомих потерпілої, опитали їх та сусідів. Сусіди, також студенти, вказали, що чули того вечора у квартирі крики, звуки, гупання, сварку, можливо бійку між потерпілою та підозрюваним.

– Співмешканець загиблої, який є фігурантом кримінального провадження, у свою чергу, повідомив правоохоронцям свою версію подій, каже Ігор Бабюк. Розповів, що того вечора вона десь відлучилася, потім вернулася, на його думку, в стані наркотичного сп’яніння і поводилася неадекватно. Вони лягли спати і вранці він виявив її відсутність. Пояснити чому він не повідомив у поліцію в той же ранок він не зміг. Під час проведення оперативних заходів, продовжив Ігор Васильович, правоохоронці отримали інформацію про те, що тіло може знаходитися у ставку с.Світоч Рогатинського району. Цей ставок є досить глибоким, тож зловмисник вирішив тіло викинути саме туди. До вилучення його з дна триметрової глибини були задіяні водолази. У валізі було виявлено тіло розшукуваної громадянки з Болгарії та кілька каменів у ній, для того, щоб валіза не виплила на поверхню. Встановлено, що смерть наступила внаслідок набряку та стиснення головного мозку, крововиливу, перелому кісток черепа та ЗЧМТ. Також була зламана нога та рука загиблої.
Заступник начальника відділу прокуратури Івано-Франківської області Сергій Боровик повідомив, що зараз проводяться усі необхідні заходи щодо обрання міри запобіжного заходу громадянину Туркменистану.
В області є кваліковані перекладачі, які за необхідності, будуть залучені до перекладу в зв’язку з тим, що підозрюваний є іноземцем.
Розпочато кримінальне провадження за ознаками вчиненого злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, яке крається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років. Проводиться слідство.

Читайте також  Сезон вірусів на старті: прикарпатські медики розповіли, які штами грипу цьогоріч атакуватимуть українців (відео)

Сектор комунікації
Головного управління Національної поліції
в Івано-Франківській області

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.